Aloo palak (spinati-kartulikarri)

Prindi Prindi

Postitas Kadri 14/07/2013 | Märksõnad: , , , ,

Aloo palak on india spinati-kartulikarri.

Aloo palak

Koostis
u 3 tassitäit hakitud spinatilehti (ei pea olema väga peeneks hakitud)
1/2 sibulat
2 suuremat kartulit
1 tomat
veidi tšillipulbrit
1,5 cm läbimõõduga tükk ingverit
2 küüslauguküünt
1/2 tl javatatud kaneeli ja nelgi segu
1/2 tl kurkumit
2/3 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl garam masala pulbrit
taimeõli
soola
(soovi korral mõned spl taimset koort)

Juhised
Pane pestud ja veidi hakitud spinatilehed suurde kõrgesse panni või potti, mille põhjas on veidi vett. Lisa veidi soola. Kuumuta kaane all seni, kuni vesi läheb keema ja spinat on märg ja kokku tõmbunud (u. paar minutit). Tõsta spinat sõelale ja loputa külma veega üle. Purusta spinat saumiksri või muu purustajaga püreeks (jäta veidi tekstuuri).

Lõika kartulid u 1-1,5 cm suurusteks kuubikuteks ja prae pannil madalal tulel õlis, lisades aeg-ajalt vett, seni kuni kartulid on pehmed. Kartulid ei tohiks pruunistuda. Tõsta valmis kartulid pannilt kõrvale. Lisa samale pannile tükeldatud sibul ja prae mõned minutid õlis, lisa jahvatatud vürtsköömen ja sega. Sibul peaks muutuma pehmeks. Lisa peeneks hakitud küüslauk ja ingver. Lisa maitse järgi soola ja riivi pannile tomat (või tükelda väga peeneks). Sega, lisa veel veidi taimeõli ja lisa kaneeli-nelgi segu, kurkum, tšillipulber ja garam masala. Lisa spinat ja kartulid ja sega hoolega. Kuumuta madalal tulel mõned minutid. Lisa vajadusel soola või garam masalat. Kui kasutada taimset koort, siis lisa mõned supilusikatäied, sega ja kuumuta veel mõni minut.

Serveeri riisi või parathaga. Kogus on mõeldud 2-le inimesele.

%d bloggers like this: