Koogid, tordid & pirukad/ MAGUSTOIDUD

Kohvitort

Kohvitort

Kohvitort

See tort on saanud palju kiidusõnu mitte-veganitelt. Mu ema näiteks ütles, et see on parim tort, mida ta kunagi saanud on :). Täidise tekstuur on mõnusalt kreemjas. Kohv ja kookos on suurepärane maitsekooslus!

Koostis
Põhi:
u 150 g digestive küpsiseid
u 80 g vegan margariini (vegan margariini müüakse ökopoodides, aga ka näiteks Prismas müüdav tumesinine Keiju on vegan)

Täidis:
2 purki täisrasvast kookospiima või 1 purk täisrasvast kookospiima ja 1 pakk kookoskreemi (250 ml) (eelnevalt vähemalt 4 tundi külmkapis seisnud)
u 3 spl väga kanget kohvi (hästi sobib u 1 tl lahustuvast kohvist valmistatud kohv)
u 1/2 – 2/3 tassi tuhksuhkrut
0,5 tl vaniljesuhkrut

Peale paar tükki tumedat riivitud šokolaadi

Juhised
Purusta digestive küpsised peeneks ja sega sulatatud margariiniga. Pane u 20 cm ümmarguse lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaberist välja lõigatud sama suur ketas, nii et vormi põhi oleks kaetud. Suru küpsisesegu vormi põhja ja veidi ka vormi äärtesse (0,5 – 1 cm kõrguselt). Pane vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Võta külmkapist kookospiima purgid ja keera tagurpidi. Võta purkidest välja tahenenud kreemjas osa (vedelikku saad kasutada teistes toitudes). Tõsta tahenenud kookoskreem suuremasse kaussi. Lisa vanillisuhkur ja tuhksuhkur ja klopi elektroonilise mikseriga korralikult vahule (vähemalt 3 minutit). Lisa kohv ja mikserda korra veel läbi. Vala segu põhjale ja pane külmkappi tahenema. Kook on valmis siis, kui see on täielikult tahenenud. Hea oleks kooki üleöö külmikus hoida. Enne serveerimist riivi peale veidi tumedat vegan šokolaadi. Enne serveerimist eemalda ettevaatlikult vormist.

You Might Also Like

  • L
    14/09/2015 at 16:17

    Kus seda kookospiima vedelikku kasutada saab? Millistes toitudes?

    • Kadri
      16/09/2015 at 20:48

      Näiteks karrides või smuutides.

  • L
    03/05/2016 at 00:33

    Kui tugeva tekstuuriga see kook jääb? Tahaksin kangesti proovida ja äärtesse maasikad panna, aga kardan, et äkki ei püsi kook siis enam koos.

    • Kadri
      03/05/2016 at 08:36

      See peaks jääma ikkagi parajalt tugev, vähemalt maasikate jaoks küll.

  • Birgit
    11/05/2016 at 23:57

    Huvitav kas põhja saaks ka miskit muudmoodi teha. Nt ilma digestivi küpsisteta. Mandlijahust vms?

    • Kadri
      12/05/2016 at 05:11

      Jah, kindlasti saaks! Mul on blogis mitu toortordi retsepti mida soovitan vaadata, ka selle koogi põhja saaks hästi teha toorvariandina – pähklite, mandlite, datlite ja väikse koguse kookosõliga näiteks.