Suvikõrvitsa-tomatisupp

Prindi Prindi

Postitas Kadri 14/07/2013 | Märksõnad: , , ,

Suvikõrvitsa-tomatisupp

Koostis
1 väiksem või pool suuremat suvikõrvitsat
4 keskmist tomatit
1 sibul
2 küüslauguküünt
veidi taimeõli
soovi korral 1 tl vegan margariini
100 ml taimset koort
üks juurviljapuljongi kuubik
1/3 tl kurkumit
näpuotsatäis cayenne’i pipart või tšillipulbrit
mõned lehed värsket rosmariini
vajadusel veidi soola
veidi oliivõli

Juhised
Tükelda sibul, lisa supipoti põhja veidi taimeõli (ja margariini) ja kuumuta sibulat aeg-ajalt segades mõned minutid. See järel lisa tükeldatud suvikõrvits (esmalt viiluta ja seejärel lõika iga viil u. 4 tükiks), sega ja hauta u. 5 minutit. Seejärel lisa kurkum, cayenne ja tükeldatud tomatid. Lisa puljongikuubik ja paar tassi vett. Lisa tükeldatud küüslauguküüned ja tükeldatud rosmariinilehed. Kuumuta aeg-ajalt segades u. 15 minutit või seni kuni suvikõrvitsa tükid on pehmed. Lisa vajadusel veel veidi vett. Lisa sorts oliiviõli. Eemalda pott tulelt ja püreesta saumiksriga veidi (nii et mõned suvikõrvits ja tomati tükid jääksid alles). Tõsta pott tagasi madalale tulele ja lisa kaerakoor. Vajadusel lisa veel veidi soola ja cayenne’i pipart. Enne serveerimist lase mõned minutid jahtuda.

Kogus on mõeldud kolmele,

%d bloggers like this: