Foccacia (oliivisai)

Prindi Prindi

Postitas Kadri 15/07/2013 | Märksõnad: ,

Retsept pärineb toidublogist ThePioneerWoman.com (väikeste muudatustega).

Foccacia (oliivisai)

Koostis
1,5 tl kuivpärmi
1,5 tassi sooja vett
4 tassi nisujahu
1 tl jämedateralist soola
1/3 tassi oliiviõli
1 tass oliive (kasutasin musti ja rohelisi)

Juhised
Sega kuivpärm sooja veega ja jäta mõneks minutiks seisma. Lisa jahu, sool, oliiviõli ja sõtku, kuni saad ühtlase taignamassi. Moodusta taignast pallikujuline mass ja piserda kausi servadele ja põhja veidi oliiviõli. Veereta palli selles, kata kauss kilega ja jäta taigen kusagil tunniks ajaks seisma. Tunni aja pärast lisa taignale tükeldatud oliivid, sõtku taigent nii, et oliivid jaotuksid enam-vähem ühtlaselt. Piserda 30 x 30 cm suurune ahjuplaat oliiviõliga ja laota taigen kätega ühtlaselt ahjuplaadile. Kata kinni ja jäta veidiks ajaks sooja kohta seisma. Seejärel piserda taignale veidi oliiviõli ja küpseta 200 kraadises ahjus u. 30 minutit või seni kuni sai muutub pealt veidi kuldpruuniks.

Serveeri kohe.

%d bloggers like this: