Juustumaitselised soolapulgad

Prindi Prindi

Postitas Kadri 15/07/2013

Mõnus soolane snäkk. Retsept pärineb siit.

Juustumaitselised soolapulgad

Koostis
1 spl kuivpärmi
1 spl suhkrut
1/2 tassi sooja vett
1/2 valget sibulat, peeneks hakitud
2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
mõned spl oliiviõli
1,5 tassi nisujahu
1 tl soola
4 spl pärmihelbeid (mitteaktiivne pärm) (nutritional yeast)

Juhised
Sega kausis pärm ja suhkur, vala peale soe vesi ja sega kuni pärm on lahustunud. Pane kauss 10-15 minutiks sooja kohta, seni kuni pärmi-suhkrusegu on paisunud ja vahutab.

Samal ajal prae 1 spl oliiviõlis tükeldatud sibulat ja küüslauku, kuni need on muutunud klaasjaks. Lisa need pärmisegu hulka. Lisa ülejäänud koostisosad ja sõtku kätega taignaks, seni kuni taigen enam käte küljest lahti ei tule. Lisa vajadusel veel veidi oliiviõli ja jahu. Jaga taigen 12 osaks. Rulli käte vahel igast osast u 10-12 cm pulk, võta kummasti otsast kinni ja keera otsi veidi erinevas suunas, et moodustuksid keerud. Pane pulgad oliiviõliga määritud plaadile ja määri pealt õliga. Lase soojas kohas kerkida, seni kuni pulgad on muutunud poole suuremaks. Küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit või seni kuni pulgad on muutunud kergelt kuldpruuniks. Enne serveerimist lase mõni minut jahtuda.

%d bloggers like this: