MAGUSTOIDUD/ Muud magustoidud

Kihiline kirsimagustoit

Trifle

Trifle

See magustoit pärineb raamatust Vegan Yum Yum: Decadent (But Doable) Animal-Free Recipes for Entertaining & Every Day (autor Lauren Ulm,VeganYumYum.com taimetoidublogi kirjutaja). Retseptis algusest lõpuni ise valmistatud pudingi asemel kasutasin poest ostetud pudingipulbrit, samuti vähendasin suhkrukogust ja tegin veel mõned väikesed muudatused.

Koostis
Küpsetatud vahekiht
1 1/3 tassi sojapiima segatud 1 tl valge veiniäädikaga
2 tassi nisujahu
1 tass suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1 spl maisitärklist
1/2 tl soola
1/4 tassi taimeõli
1/2 tl vaniljessentsi
1/2 tl mandliessentsi
Puding
2 pakki vegan vanilje- või mandlipudingu pulbrit
u 1 l sojapiima
Kirsitäidis
2,5 kotti kivideta küllmutatud kirsse
1 tass suhkrut
1/4 tassi sidrunimahla
2 sidruni koor (riivitud)
3 spl maisitärklist segatud 3 spl veega
30 g riivitud tumedat šokolaadi

Juhised
Esmalt valmista küpsetis. Selleks kuumuta ahi 190 kraadini. Määri õliga 30 x 20 cm ruudukujuline ahjupann. Sega sojapiim äädikaga ning jäta mõneks minutiks seisma. Sega suures kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber, sooda, maisitärklis ja sool. Sega teises kausis õli, vanilje- ja mandliessents ja sojapiim. Lisa vedelate koostisosade segu kuivadele koostisosadele ja sega suure puulusikaga kuni taigen on ühtlane ja ilma tükkideta. Vala taigen ahjuplaadile ja küpseta 18-22 minutit või kuni see muutub kergelt kuldpruuniks. Lase jahtuda.

Valmista kirsitäidis. Pane kirsid, suhkur, sidrunimahl, sidrunikoor ja maisitärklise ja vee segu potti ning kuumuta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades seni kuni kirsid on sulanud ning täidis on kuum ja paksenenud. Eemalda tulelt ning lase jahtuda.

Valmista puding pakil olevate juhiste järgi. Tavaliselt läheb ühe paki pudingupulbri jaoks 500 ml sojapiima. Jälgi, et puding tükki ei läheks. Lase pudingul jahtuda.

Võta üks suurem klaasist nõu ning mitu väiksemat erinevates suurustest kokteiliklaasi. Pane klaasid jahtunud küpsetisele ning klaase keerates ning küpsetise sisse surudes lõika klaaside abiga küpsetisest klaaside suurused kettad. Lõika iga ketas suure noaga horisontaalselt pooleks (küpsetis peaks olema 1 – 1,5 cm kõrge). Tõsta igasse klaasi kirsitäidist. Suru täidise peale iga klaasnõu mõõdule vastav üks pool lõigatud küpsetisest. Sellele järgneb kiht pudingut ning seejärel uuesti kirsitäidis. Suru kirsitäidisele teine pool küpsetisest ning sellele peale kirsitäidis ja kui mahub, siis ka kiht pudingut. Valmista niipalju magustoite kui koostisaineid jätkub. Raputa riivitud šokolaadi nendele magustoitudele, mille pealmiseks kihiks on puding.

Hoia magustoite enne serveerimist vähemalt paar tundi või terve öö külmkapis. Sellest kogusest jätkub u. 10 inimesele.

You Might Also Like