Kreemjas šampinjonisupp

Prindi Prindi

Postitas Kadri 15/07/2013 | Märksõnad: , , ,

Retsept pärineb raamatust “Kiiresti valmivad taimetoidud” (1999). See supp on rammus ja hästi toitev.

Kreemjas šampinjonisupp

Koostis
1,5 sibulat, peeneks hakitud
400 g värskeid šampinjone, viilutatud
100 g kooritud mandleid (soovi korral asenda mandlid 400 g kookoskreemi- või piimaga)
0,5 – 0,7 l köögiviljapuljongit
1 spl paprikapulbrit
poole sidruni mahl
soovi korral peotäis hakitud värsket tilli
cayenne’i pipart
värsket musta pipart
soola
2-3 spl taimeõli (rapsi- või päevalilleõli) praadimiseks
2 spl oliiviõli

Juhised
Kuumuta sibulat taimeõlis mõned minutid, kuni see muutub läbipaistvaks. Lisa seened ja prae vaiksel tulel u. 5 minutit või kuni suurem osa vedelikku on seentest välja tulnud. Kui kasutad mandleid, siis jahvata need  peeneks puruks ja lisa neile 2 dl puljongit, vahusta seni kuni vedelik on ühtlane. Lisa ülejäänud puljong. Lisa paprika ja soovi korral till. Vala mandlipiim seentele (kui kasutad mandlite asemel kookospiima- või koort, siis lisa see supile). Kalla umbes pool supist mikserisse tagasi ja vahusta 1 minut (soovi korral püreesta kogu supp). Kalla mikserdatud supp uuesti potti ja lase aeglasel tulel 10 minutit haududa. Sega aeg-ajalt. Kui supp liiga paks tundub, lisa veel veidi vett või puljongit. Kõige lõpus lisa sidrunimahl, cayenne’i pipar, tavaline must pipar, oliiviõli ja sool. Lase enne serveerimist veidi jahtuda.

Kogus on mõeldud 3-4 inimesele.

%d bloggers like this: