Kreemjas tomatisupp

Prindi Prindi

Postitas Kadri 15/07/2013 | Märksõnad: , ,

Kreemjas tomatisupp

Kreemjas tomatisupp

Koostis
1 sibul
3 küüslauguküünt
u 3 spl vegan margariini
1 juurviljapuljongi kuubik
800 grammi purustatud tomateid (2 purki) või värskeid tomateid (tükeldatud)
200 g taimset koort
soola
pipart
mõned loorberilehed
soovi korral tšillipipart
2 tl suhkrut
veidi oliiviõli
veidi paprikapulbrit
peotäis värsket basiilikut
vett

Juhised
Tükelda sibul ja küüslauk ja prae margariinis klaasjaks. Lisa tomatid ja sega. Lisa veidi soola, paprikapulbrit, pipart ja soovi korral veidi tšillipipart. Lisa tükeldatud basiilik (jäta mõned lehed kaunistuseks). Sega ja kuumuta pannil mõned minutid. Tõsta segu pannilt potti ja lisa mõned klaasid vett. Lisa loorberilehed, suhkur, veidi oliiviõli. Kuumuta madalal tulel u 10 minutit. Lisa vahepeal vajadusel vett. Eemalda tulelt, võta supist loorberilehed välja ja püreesta supp saumiksriga. Pane tulele tagasi ja lisa kaera- või sojakoor. Sega ja kuumuta veel umbes minut aega. Vajadusel lisa veel veidi soola. Serveeri kuumalt, pane supile peale mõned värsked basiilikulehed.

Koguses on mõeldud 4-5 inimesele.

%d bloggers like this: