Kukeseene-leivatort

Prindi Prindi

Postitas Kadri 15/07/2013 | Märksõnad: ,

Kuna mul juhtus olema suurem kogus kukeseeni, siis otsusatsin tavapärase kukeseenekastme asemel midagi uut proovida. See retsept on Nami-nami retseptikogus oleva seenetordi retsepti veganiseeritud ja veidi muudetud versioon.

Kukeseene-leivatort

Koostis
400-500 g kukeseeni
2 sibulat (kasutasin 1 valget ja 1 punast sibulat)
10-12 viilu rukkileiba (ilma seemnete ja teradeta)
soola ja musta pipart
õli praadimiseks
400 g sojamajoneesi

Juhised
Tükelda üks (valge) sibul ja prae suurel pannil õlis läbipaistvaks. Tükelda kukeseened ja lisa pannile. Raputa seentele soola. Prae aeg-ajalt segades seni, kuni kukeseentest on vesi välja tulnud. Eemalda tulelt. Vahepeal purusta köögikombainis või blenderis leib. Prae leivapuru paari supilusikatäie õliga pannil seni kuni see on muutunud kergelt krõbedaks. Tükelda teine (punane) sibul ning sega suures anumas omavahel praetud seened, leivapuru ja sibul. Lisa pipart ning vajadusel veel soola. Lisa sojamajonees ning sega hästi läbi. Tõsta segu ühte suurde või mitmesse väiksesse ümmargusse vormi või kaussi. Suru segu tihedalt vormidesse ning kata toidukilega. Hoia vorme mõned tunnid enne serveerimist külmikus. Enne serveerimist kummuta seenetort/tordid vormidest välja.

%d bloggers like this: