EEL- JA KÕRVALROAD/ Leivakatted, määrded, pestod & pasteedid

Röstitud paprika ja kreeka pähkli määre (Muhammara)

Muhammara

Muhammara on Lähis-Idast pärit paprika ja kreeka pähkli dipp, mis sobib väga hästi ka leivakatteks ja mille huvitavas maitses on tunda nii magusat, soolast, haput kui vürtsikat.

Koostis
1 tass kreeka pähkleid
3 suuremat punast paprikat
2 küüslauguküünt
5-6 spl riivsaia
2 spl granaatõunasiirupit (saab valmistada 3/4 tassist granaatõunamahlast)
0,3 tl tšillipulbrit
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl paprikapulbrit
poole sidruni mahl
u pool tassi oliiviõli
maitse järgi soola

Juhised
Kõigepealt pese paprikad, lõika need pooleks ja eemalda sisu. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile u 200 kraadisesse ahju ja küpseta seni, kuni need muutuvad pealt veidi pruunikaks. Lase jahtuda ja seejärel eemalda paprikatelt koored. Kohe, kui oled paprikad ahjust välja võtnud, pane ahjuplaadile kreeka pähklid ja rösti neid u 5 minutit, kuid jälgi hoolega, et need ei läheks liiga tumedaks.

Kui valmistad granaatõunasiirupi granaatõunamahlast, siis vala mahl väiksesse anumasse ja kuumuta pliidil madalal tulel seni, kuni mahla kogus väheneb ja see on paksenenud siirupiks.

Lisa kõik koostisained, v. a. oliiviõli elektroonilisse purustajasse. Hakka aeglaselt oliiviõli lisama, seni kuni oled saavutanud paraja konsistentsi. Segusse võivad jääda väiksemad tükid, ei ole vaja täiesti siledaks mikserdada. Vedelam muhammara sobib hästi dipikastmeks ning paksem leivamäärdeks.

Sellest kogusest saad u 2 tassitäit muhammarat.

You Might Also Like