Mungoasupp india vürtsidega

Prindi Prindi

Postitas Kadri 15/07/2013 | Märksõnad: , , ,

Mungoasupp india vürtsidega

Koostis
3/4 tassi mungube
2 kartulit
1 porgand
1 keskmine või 2 väikest sibulat
2 küüslauguküünt
3 spl taimeõli
1,5 puljongikuubikut
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl sinepiseemneid
3/4 tl kurkumit
1/2 tl garam masalat
1/2 tl chana masala maitsesegu (soovi korral)
soola
vett

Juhised
Tükelda sibulad ja küüslauk ja kuumuta poti põhjas õlis mõned minutid, aeg-ajalt segades. Lisa jahvatatud vürtsköömnedkurkum ja sinepiseemned ja kuumuta veel pool minutit. Lisa mungoad ja umbes 2,5 klaasi vett. Keeda umbes 15-20 minutit. See järel lisa kooritud ja tükeldatud kartulid ja porgand ja niipalju vett, et supp oleks keskmiselt vedel. Keeda veel 20 minutit ja lisa aeg-ajalt veidi vett. Seejärel lisa puljongikuubik, garam masala ja soovi korral chana masala maitsesegu. Sega ja lisa vajaduse korral soola. Kuumuta madalal tulel seni, kuni mungoad on pehmeks keenud ja hakkavad lagunema. Seejärel võta pott tulelt, lase veidi jahtuda ja purusta suppi veidi saumikseriga – täielikult püreestada pole vaja. Serveeri kohe.

Kogus on mõeldud 4-5 inimesele.

%d bloggers like this: