Koogid, tordid & pirukad/ MAGUSTOIDUD

Mustikakook

Mustikakook

Mustikakook

Koostis
1 tass päevalille- või rapsiõli
1/2 tassi suhkrut (kogus oleneb sellest, kui magusat kooki soovid)
poole sidruni mahl
1-2 tassi jahu
1 tl vaniljesuhkrut
3-4 tassi värskeid või külmutatud mustikaid (kui kasutad külmutatud mustikaid, hoia neid paar tundi enne koogi tegemist toasoojas)
2 tl küpsetuspulbrit

Juhised
Kuumuta õli (ära keema lase) ning lisa suhkur. Sega ning eemalda pliidilt. Lisa jahu, küpsetuspulber ja muskaatpähkel ning sega korralikult läbi. Tõsta enamus taigent kätega ümmargusse koogivormi ning laota see ühtlaselt sõrmedega ümmarguse koogivormi põhja ja äärtele. Sega mustikad 2-4 spl suhkruga, vaniljesuhkru, sidrunimahla ning paari supilusikatäie jahuga. Vala täidis põhjale.
Lisa järelejäänud taignale veidi jahu ning sõtku seda sõrmedega, seni, kuni moodustub puru. Raputa puru ühtlaselt koogile. Küpseta keskmise kuumusega ahjus u 50 minutit, või seni kuni piruka põhi ja ääred on kergelt kuldpruunid. Küpseta kooki ka pealt mõned minutid. Enne serveerimist lase pirukal vähemalt 15 minutit jahtuda ja taheneda. Pirukas maitseb hästi vaniljekastmega.

You Might Also Like

  • Triin
    04/05/2014 at 18:17

    Mul jäi kuidagi väga õline (õlise maitsega) Huvitav, miks?

    • Kadri
      04/05/2014 at 20:04

      Väga kahju kuulda 🙁 Võibolla oleneb see õlist, mida kasutada? Õli kogust võib ehk vähendada või siis kasutada hoopiski selle asemel margariini.

  • Mari
    26/07/2015 at 02:19

    Sai ka proovitud. Ning ei soovita päevalilleõliga teha, jätab hästi tugeva kõrvalmaitse, sellise halvaaliku. Järgmine kord proovin mõne teise rasvaga.

    • Kadri
      26/07/2015 at 10:10

      Hea mõte proovida mõne teise rasvaga. Oleneb ehk ka millist päevalilleõli kasutada. Ehk rapsiõli jätaks neutraalsema maitse.