Porgandikarask

Prindi Prindi

Postitas Kadri 15/07/2013 | Märksõnad: ,

Selle karaski retsepti autor on minu ema, kes seda ükskord lihtsalt eksperimendi käigus teha proovis. Tulemus oli ülihea! Karaskit võib teha porgandi, aga ka teiste juurviljadega, näiteks paprika ja seentega.

Porgandikarask

Porgandikarask

Paprika-seenekarask

Paprika-seenekarask

Koostis
umbes 10 porgandit
või
pool paprikat
ja 200 g šampinjone

1-2 sibulat
soola, musta pipart
u 1 tass täisterajahu või speltanisujahu
u 1 tass odratangu
2 dl taimset koort
1 tl küpsetuspulbrit
vett
riivsaia
pool tassi rapsiõli ja veidi õli praadimiseks

Juhised
Kõigepealt prae tükeldatud sibul keedetud ja purustatud porganditega (või paprika ja seentega). Lisa soola ja pipart ning sega. Sega kausis jahu ja odratangud, lisa küpsetuspulber, taimne koor, pool tassi õli ning veidi vett. Lisa juurviljad ja sega. Vajaduse korral lisa veel vett. Segu ei tohiks olla liiga paks. Määri u 20 cm läbimõõduga lahtikäiv ahjuvorm õliga ja raputa põhjale riivsaia. Laota taignen vormi ja küpseta u 45 minutit keskmisel kuumusel või seni, kuni karask on muutunud tahkeks.

 

 

%d bloggers like this: