Prantsuse sibulasupp

Prindi Prindi

Postitas Kadri 15/07/2013 | Märksõnad:

Vegan versioon tuntud rammusast prantsuse sibulasupist. Tavaliselt kaetakse see serveerimisel röstitud juustusaiaga. Kui sul vegan juustu käepärast pole, sobib röstsai üksi ka väga hästi supi peale.

Prantsuse sibulasupp Prantsuse sibulasupp

Koostis
4 keskmise suurusega sibulat
4 tl vegan margariini
1 juurviljapuljongi kuubik
1/4 kruusitäit kuiva valget veini
2 küüslauguküünt
vett
1 saia- või sepikuviil
(veidi vegan juustu)


Lõika sibulad viiludeks ja prae margariiniga pannil aeg-ajalt segades seni, kuni sibulad on muutunud väga pruuniks ja pehmeks (ära lase kõrbema). Tõsta sibulad potti ja lisa vein. Kuumuta mõni minut ja seejärel lisa paar kruusitäit vett, puljongikuubik ja peeneks tükeldatud küüslauk. Sega ja kuumuta madalal tulel 20-30 minutit. Aeg-ajalt sega ja lisa veidi vett. Supp peaks olema suhteliselt paks.

Määri saia- või sepikuviil vegan margariiniga ja küpseta ahjus, kuni see on muutunud krõbedaks ja kuldpruuniks (võid ka lihtsalt röstida). Tõsta supp väiksesse kaussi, murra saiaviil pooleks ja aseta poolenisti supi sisse. Kui kasutad juustu, raputa riivitud juust saiaviiludele ja pane supp kausiga (kuumakindel) mõneks minutiks ahju ja küpseta pealt seni kuni juust on sulanud.

Kogus on mõeldud 1 inimesele.

%d bloggers like this: