EEL- JA KÕRVALROAD/ Leivad, saiad, wrapid, pirukad, soolased küpsised ja pannkoogid

Rosmariini-sibulasai

15/07/2013
Rosmariini-sibulasai

Rosmariini-sibulasai

Retsept pärineb toidublogist ThePioneerWoman.com. Siin on see ilma sinihallitusjuustuta ja mõne teise väikese muudatusega.

Koostis
1-2 spl õli
1 suur valge sibul
3 küüslauguküünt
1,5 tassi sooja vett
3 tl kuivpärmi
1 spl suhkrut
3 spl oliiviõli
3 tassi nisujahu
1-1,5 tl soola
peotäis värsket rosmariini

Juhised
Kuumuta tükeldatud sibulat ja peeneks hakitud küüslauku 1-2 spl õlis keskmisel kuumusel, seni, kuni nad on muutunud kuldpruuniks. Vala kaussi soe vesi ning puista sinna sisse pärm, lisa suhkur ja oliiviõli ning seejärel sega kergelt ja pane hetkeks kõrvale. Vala teise kaussi jahu ning lisa jahule sool. Lisa pärmi-veesegule jahu ning tükeldatud rosmariinilehed (ära varsi kasuta). Sega hoolega ning lisa veel jahu. Proovi taigent kätega sõtkuda, kuigi see kipub käte külge kinni jääma. Vala kaussi veidi õli, moodusta taignast suur pall, veereta seda õlis ning kata kauss puhta rätikuga. Pane kauss sooja kohta 1,5-2 tunniks seisma, et taigen saaks kerkida.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Jaga vähemalt 1,5 tundi seisnud ja kerkinud taigen 6-8 ümmarguseks veidi lamedaks osaks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta u. 20 minutit, lõpupoole vajaduse korral kuumust vähendades. Umbes poole küpsemise ajal määri saiad kergelt oliiviõliga. Vajaduse korral küpseta saiu ka ülevalt poolt, seni kuni nad on kergelt kuldpruunid.

Maitsevad hästi soojalt ja erinevate leivakatetega.