Šokolaadikook

Prindi Prindi

Postitas Kadri 15/07/2013 | Märksõnad:

Šokolaadikook

Šokolaadikook

Koostis
Taigen
150 g taimset margariini
u 1 tass suhkrut (või rohkem, oleneb kui magusat kooki soovid)
1/4 tassi kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl äädikat
1 tass sojapiima
jahu
50 g tumedat šokolaadi, peeneks tükeldatud
peotäis hakitud sarapuupähkleid
Šokolaadiglasuur
u 80 g tumedat šokolaadi
3-4 spl taimset margariini
veidi sojapiima

Juhised
Esmalt valmista taigen. Sulata margariin ja sega ülejäänud koostisosadega. Kui taigen tundub liiga vedel, lisa veel jahu; kui liiga paks, lisa sojapiima. Määri ümmargune lahtikäiv u 20 cm läbimõõduga koogivorm margariiniga ning täida ühtlaselt taignaga. Küpseta kooki u 175 kraadi juures poolt tundi või seni, kuni kook on kahvliga katsudes tahenenud.

Samal ajal kui kook küpseb, valmista glasuur. Sulata taimne margariin kastrulis madalal tulel ning lisa tume šokolaad. Lisa mõned supilusikatäied sojapiima. Sega kuni glasuur on ühtlane ja sile. Kui kook on valmis, vala glasuur sellele peale ja laota ühtlaselt laiali. Lase koogil vähemalt pool tundi enne söömist jahtuda. Glasuur peaks olema tahenenud.

2 kommentaari postitusele “Šokolaadikook

  1. Aitäh tähelepanu juhtimast. Pean tunnistama, et ma pole seda kooki väga ammu teinud, retsept on üsna vanast ajast ja ma ei mäleta hetkel, kui palju sinna täpselt jahu läks. Küll aga mäletan, et taigen oli sellise konsistentsiga, et seda sai puulusikaga segada – mitte küll päris vedel, aga siiski segatav.

Comments are closed.

%d bloggers like this: