Vanilje-mandlimuffinid

Prindi Prindi

Postitas Kadri 15/07/2013

Retsept pärineb kokaraamatust “Vegan Cupcakes Take Over the World” ja on siin muudetud kujul.

Vanilje-mandlimuffinid

Koostis
1 tass sojapiima
1 tl valget veiniäädikat
1,25 tassi nisujahu
2 spl maisitärklist
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
1/3 tassi päevalille- või oliiviõli
0,5 tassi suhkrut
1,5 tl vaniljesuhkrut
0,24 tl mandliessentsi

Juhised
Kuumuta ahi 175 kraadini ja aseta muffinipanni paberist muffinivormid. Sega kausis sojapiim ja äädikas ning jäta mõneks minutiks seisma. Lisa õli, suhkur, vaniljesuhkur ja mandliessentsMikserda käsimiksriga mõnikümmend sekundit. Seejärel lisa jahu, maisitärklis ja küpsetuspulber ning mikserda käsimiksriga veel mõnikümmend sekundit, seni kuni segu on ühtlane ning ilma tükkideta. Vala segu muffinivormidesse, nii et igast vormist 2/3 oleks taignaga täidetud. Küpseta 20-22 minutit 175 kraadises kuumuses. Enne serveerimist lase jahtuda. Soovi korral kaunista marjadega.

Sellest kogusest saad 12 muffinit.

%d bloggers like this: