Karrid, risotod, panni- ja potiroad/ PÕHIROAD

Baklažaanikarri (Baingan bharta)

Baklažaanikarri

 

Koostis
2 keskmise suurusega baklažaani
4 keskmist tomatit
1 suur sibul
2 rohelist tšillipipart
1/2 tl jahvatatud koriandrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl garam masala maitsesegu
2 küüslauguküünt
2 x 2 cm tükk ingverit
väike peotäis värsket koriandrit
u. 3 spl taimeõli
soola

Juhised
Torka baklažaanidesse kahvliga mitu auku, määri baklažaanid kergelt õliga ja küpseta u. 175 kraadises ahjus seni kuni baklažaanid on muutunud väga pehmeks. Lase baklažaanidel jahtuda, eemalda koored ja sõtku kahvliga sisu suhteliselt ühtlaseks massiks.

Kuumuta pannil taimeõli, lisa pannile peeneks tükeldatud sibul ja vürtsköömnepulber. Sega ja prae sibulat mõned minutid, seni kuni see on muutunud klaasjaks. Seejärel lisa peeneks tükeldatud rohelised tšillipiprad, ning väga peeneks tükeldatud küüslauk ja ingver (küüslauku ja ingverit võid ka köögikombainis purustada). Lisa soola ning sega. Kuumuta umbes minutijagu ning lisa peeneks tükeldatud tomatid. Sega ja lisa jahvatatud koriander ja Garam Masala. Lase mõned minutid kaane all haududa, aeg-ajalt segades ja lisa baklažaan. Sega hoolega ja lase veel mõni minut kaane all haududa. Vajadusel lisa veel veidi maitseaineid.

Enne serveerimist raputa peale hakitud värsket koriandrit. Lase enne serveerimist mõned minutid seista. Serveeri riisiga.

Kogus on mõeldud 3 inimesele.

You Might Also Like