Baklažaanivorm

Prindi Prindi

Postitas Kadri 16/07/2013 | Märksõnad: , , , , , ,

Baklažaanivorm

Koostis
2 keskmise suurusega baklažaani
6 keskmise suurusega tomatit
2 sibulat
3 küüslauguküünt
2 punast paprikat
3 porgandit
oliiviõli
soola
vahemere ürdisegu

Juhised
Lõika baklažaanid õhukesteks viiludeks, lao suurele õliga määritud ahjuplaadile, raputa peale soola ja vala peale veidi õli. Lisa umbes pool tassi vett. Kata ahjuplaat fooliumiga ja küpseta ahjus 200 kraadises kuumuses umbes 20 minutit või kuni baklažaanid on enamvähem pehmed. Samal ajal tükelda sibulad ja küüslauk ning prae suurel pannil õlis läbipaistvaks. Lisa kuubikuteks lõigatud tomatid ja paprikad (u 1 cm suurused tükid) ja riivitud porgandid. Lisa soola, sega ja hauta kaane all umbes 10-15 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa vahepeal veidi vahemere ürdisegu ja õli. Hauta kuni aedviljadest on vedelik enam-vähem välja tulnud. Pane segu kõrvale. Piserda klaasist või savist ahjuvormi põhja veidi õli ja aseta sinna peale üks kiht ahjus eelküpsenud baklažaaniviile. Raputa peale veidi soola, vahemere ürdisegu ja õli. Seejärel lisa kiht tomati-paprika-porgandi segu. Lao kihte vaheldumisi seni kuni koostisosad on otsas. Kata ahjuvorm kaane või fooliumiga ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes poolt tundi, vähendades hiljem kuumust.

Enne serveerimist lase veidi jahtuda. Serveeri pasta või riisiga. Kogus on mõeldud 4-5 inimesele.

%d bloggers like this: