Burgerid, kotletid & pätsid/ PÕHIROAD

Falafel

Falafel

Falafel

Falafel on tuntud Lähis-Idast pärit suupiste, mis koosneb peamiselt kikerhernestest ja erinevatest vürtsidest. Falafel sobib hästi näiteks riisi või bulguri juurde, samuti täidiseks pitaleiva sisse. Falafelite juurde sobib hästi tahhiinikaste.

Koostis
2 tassi kuivatatud kikerherneid (mitte konservkikerherned), 24 tundi eelnevalt leotatud
2 sibulat
4 küüslauguküünt
2 peotäit värsket peterselli
1-2 peotäit värsket koriandrit
1 spl jahvatatud vürtsköömneid
4 spl nisujahu või täisteranisujahu
2 viilu saia, sepikut või riivsaia
soovi korral peotäis seesamiseemneid
veidi musta pipart
soola
taimeõli fritüürimiseks

Juhised
Lisa köögikombaini või purustajasse kooritud sibulad, küüslauk, petersell ja koriander. Purusta ühtlaseks massiks kuid jäta veidi tekstuuri. Tõsta purustajast välja. Lisa purustajasse või köögikombaini eelnevalt 24 tundi leotatud ja veega üle loputatud kikerherned. Purusta, kuid jäta veidi tekstuuri. Tõsta purustajast välja ja sega lusikaga purustatud kikerherned sibula-küüslaugu-maitsetaimede seguga. Lisa peeneks purustatud saiaviilud, jahu, (seesamiseemned), veidi pipart ja nii palju soola, et taigen oleks piisavalt soolane. Sega hoolega ja vormi käte vahel väiksed ümmargused pallid (u 1,5 – 2 cm läbimõõduga). Suru pallid hästi kokku, muidu võivad need küpsemise ajal laiali laguneda. Vala väiksesse potti mõned cm taimeõli ja kuumuta see kuumaks. Lisa mõned falafelid ja fritüüri aeg-ajalt segades seni kuni falafelid on muutunud pealt helepruuniks (kusagil 5-6 minutit). Tõsta küpsenud falafelid välja ja lisa õlisse uued.

Sellest kogusest saad umbes 20 – 25 falafelit. Serveeri kohe või lase veidi jahtuda.

You Might Also Like

  • Kristiaana
    22/09/2015 at 18:23

    Väga maitsvad, kuigi minu blender ei purustanu ilma lisaveeta, siis tulid nad alguses natuke vesised, siis pidin lisama rivsaia ja täistera nisujahu. Valmis saades, maitsesid tervele perele väga! Tänan taaskord maitsva retsepti eest!

    • Kadri
      22/09/2015 at 20:50

      Väga tore, et falafelid maitsedi. Jah, riivsaia või jahu lisamine on hea mõte, kui falafelid kokku ei jää.

  • Falafelid kartulipudru ja sibulakastmega | Gluteeni- ja kaseiinivaba
    17/01/2017 at 19:15

    […] Retsept pärit Veganmaailmast. […]