Koogid, tordid & pirukad/ MAGUSTOIDUD

Kaneelisaiad

Kaneelisaiad

Sain inspiratsiooni kaneelisaiade retseptist ThePioneerWoman.com toidublogis. Siin on veganiseeritud versioon.

Koostis
Taigen:
0,5 liitrit soja- või kaerapiima
pool tassi taimeõli
pool tassi suhkrut
1 pakk kuivpärmi (25 grammi)
4,5 tassi jahu
0,5 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola

täidiseks vegan margariini, kaneeli ja suhkrut

Glasuur:
1 tass tuhksukrut
veidi vahtrasiirupit
veidi kanget kohvi
veidi soja- või kaerapiima
vegan margariini

Juhised
Valmista taigen. Soojenda potis piim, taimeõli ja suhkur peaaegu keemiseni. Lase veidi jahtuda ja lisa pärm. Oota mõni minut ja lisa seejärel 4 tassi jahu. Sega enam-vähem ühtlaseks, kata puhta käterätikuga ja jäta taigen tunniks ajaks sooja kohta seisma. Tunni aja pärast lisa ülejäänud jahu ning selle hulka segatud sool, sooda ja küpsetuspulber. Sega hoolega.

Raputa lauale jahu ja tõsta sellele taigen. Rulli taigen peeneks, nii et moodustuks suur ristkülik. Vala taignale sulatatud margariini ja raputa peale suhkrut ja kaneeli. Rulli taigen kokku, alustades endast kaugemal olevast otsast. Lõika rullist umbes 2 cm paksused viilud ja pane margariiniga määritud ümmarusse ahjuvormi. Kata pann käterätikuga ja lase kaneelirullidel enne ahju panekut umbes 20 minutit toatemperatuuril kerkida.

Pane ahi eelkuumenema 190 kraadi peale. Küpseta u. 20 minutit, või seni kuni kaneelirullid on kergelt kuldpruunid.

Valmista glasuur. Lisa tuhksuhkrule nii palju kohvi ja piima, kuni moodustub paks mass, mida saab siiski kallata. Lisa margariin ja vahtrasiirup ja sega hoolega. Vala glasuur kaneelisaiadele. Lase veidi seista ja serveeri.

You Might Also Like