Koogid, tordid & pirukad/ MAGUSTOIDUD

Kirju koer

Kirju koer

 

Kirju koer

Kirju koer

Koostis
250 g taimseid küpsiseid (näiteks vegan Digestive küpsised)
150 g marmelaadi
60 g kakaopulbrit
200 g halvaad
150 g taimset margariini
50 ml taimset koort (nt Alpro sojakoor)

Juhised
Purusta küpsised ja halvaa peeneks puruks (jäta soovi korral sisse mõned suuremad tükid). Lõika marmelaad väikesteks tükkideks. Sega kõik koostisosad sõrmedega. Vormi rull, puista sellele küpsisepuru ja mässi fooliumisse. Hoia enne serveerimist vähemalt paar tundi külmkapis. Enne serveerimist lõika viiludeks.

Kogus on mõeldud 7-8 inimesele.

You Might Also Like

  • Pipilota
    29/08/2015 at 21:38

    Tere!
    Mina olen ka tahtnud teha taolist asja, aga kust leida taimset marmelaadi? Ma olen vaadanud koostisi ja ei ole üldse agariga poes, sisaldavad želatiini..
    Retsept tundub nii hea ja teised retseptid ka! Väga tore leht teil siin!

    • Kadri
      30/08/2015 at 19:35

      Tore, et leht meeldib!

      Ausalt öeldes pole ma ammu kirjut koera teinud. Kunagi kasutasin Kalevi marmelaadikomme, kuid kahjuks pole need enam vegan. Veel mõni aasta tagasi oli tavapoes saadaval ka taimset marmelaadi. Soovitan vaadata ökopoodides müüdavaid marmelaade, on tõenäoline, et selles valikus võiks olla vegantooteid. Kindlasti oskab keegi sellele küsimusele vastata Facebooki Jah, see on vegan! grupis.

      • Pipilota
        03/09/2015 at 12:58

        Aga tõesti-tõesti, Marmitoni marmelaadid on siiski taimsed, sisaldavad E407 karrageeni. Kummalisel kombel sisaldab puuviljalõigukujuline marmelaad küll munavalgemassi.