Maasikatort toorvegan põhjaga

Prindi Prindi

Postitas Kadri 16/07/2013 | Märksõnad: , ,

See kreemjas kookose-maasikatort on vähemalt sama hea, kui sarnasel põhimõttel tehtav kohvitort, kuid tervislikum, kuna kasutasin põhja tegemisel vaid toorvegan koostisosi. Loomulikult sobivad maasikate asemel koogi sisse ideaalselt ka näiteks vaarikad või mõned muud marjad. Marjad ei tohiks sisaldada väga palju vedelikku, sest muidu kook ei tahene hästi.

Maasikatort toorvegan põhjaga

Koostis
Põhi:
1/2 – 2/3 tassi kookoshelbeid
200 g datleid
3/4 tassi kreeka pähkleid
u pool tassi mandlijahu ehk peeneks jahvatatud mandleid
1 spl kookosõli

Täidis:
2 purki täisrasvast kookospiima või 1 purk täisrasvast kookospiima ja 1 pakk kookoskreemi (250 ml) (eelnevalt vähemalt 4 tundi külmkapis seisnud)
u 4 spl maasikamoosi (kasutasin toormoosi)
u 1/2 – 2/3 tassi tuhksuhkrut
0,5 tl vaniljesuhkrut
värskeid maasikaid

Serveerimisel vala peale veidi maasikamoosi ja raputa peale kookoshelbeid. Loomulikult on hea mõte kasutada ka värskeid maasikaid.

Juhised
Purusta kõik koogipõhja koostisained purustajas. Pane u 20 cm ümmarguse lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaberist välja lõigatud sama suur ketas, nii et vormi põhi oleks kaetud. Suru segu vormi põhja ja veidi ka vormi äärtesse (u 1,5 cm kõrguselt). Pane vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Võta külmkapist kookospiima purgid ja keera tagurpidi. Võta purkidest välja tahenenud kreemjas osa (vedelikku saad kasutada teistes toitudes). Tõsta tahenenud kookoskreem suuremasse kaussi. Lisa vanillisuhkur ja tuhksuhkur ja klopi elektroonilise mikseriga korralikult vahule (vähemalt 3 minutit). Lisa maasikamoos ja mikserda korra veel läbi. Tükelda mõned maasikad ja sega ettevaatllikult lusikaga täidisesse, ära mikserda. Vala segu põhjale ja pane külmkappi tahenema. Kook on valmis siis, kui see on täielikult tahenenud. Hea oleks kooki üleöö külmikus hoida. Enne serveerimist eemalda ettevaatlikult vormist ja kaunista.

%d bloggers like this: