Porgandi-riisivorm

Prindi Prindi

Postitas Kadri 16/07/2013 | Märksõnad: ,

Porgandi-riisivorm

Koostis
1 sibul
2 küüslauguküünt
4 suuremat või 5-6 väiksemat porgandit
3/4 kruusi pruuni riisi
taimeõli
100 ml taimset koort
soovi korral veidi vegan margariini
soola, pipart, soovi korral tšillipipart
1 juurviljapuljongi kuubik
soovi korral paar peotäit pärmihelbeid
4 spl mannat
4 spl riivsaia
u 1 klaas sojapiima või muud taimset piima

Juhised
Kõigepealt aja potis vesi keema ja lisa keevasse vette riis. Tükelda sibul ja küüslauk, lisa suurde kõrgesse panni veidi taimeõli (ja soovi korral margariini) ja kuumuta sibulat ja küüslauku aeg-ajalt segades mõned minutid. Samal ajal riivi porgandid ja lisa need pannile. Kuumuta mõned minutid, sega ja lisa ülejäänud koostisosad. Kuumuta veel mõni minut, aeg-ajalt segades. Kui riis on peaaegu täiesti pehmeks keenud, vala riisilt vedelik ja lisa riis pannile. Sega hoolega ja vajadusel lisa veel maitseaineid. Määri piklik ahjuvorm õliga ja tõsta segu sisse (segu peaks olema paks). Küpseta 200 kraadises ahjus umbes pool tundi.

Enne serveerimist lase veidi jahtuda. Maitseb väga hästi ka külmalt.

%d bloggers like this: