Ahjuroad ja vormid/ PÕHIROAD

Quiche tofu, seente ja juurviljadega

Quiche

Koostis
Põhi
100-150 g vegan margariini
jahu
vett
soola
Täidis
1 pakk kõva tofut (maitsestamata või tilliga)
1 pakk pehmet maitsestamata tofut
u. 1/2 – 1 klaasi sojapiima
värsket koriandrit
soola
karrit
1/4 tl kurkumit
1/2 punast paprikat
1 porgand
2 tomatit
200 g seeni
õli
100 ml taimset koort

Juhised
Valmista põhi. Selleks lisa toasoojale margariinile nii palju jahu, et taigen käte küljest lahti tuleks. Lisa ka veidi vett ja soola. Pane taigen täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidise valmistamiseks haki seened, paprika, koriander ja tomatid ning koori ja riivi porgand. Prae pannil õlis seeni seni kuni neist on vedelik välja tulnud. Lisa tomatid, koriander, porgand ja paprika ja kuumuta kaane all. Lisa kurkum, sool ja veidi karrit. Jäta juurviljad pannile jahtuma. Sega blenderis tofud koos sojapiima ja kaerakoorega ühtlaseks massiks. Lisa veidi soola. Segu ei tohiks olla väga vedel. Sega omavahel tofusegu ja pannil küpsetatud juurviljad. Veendu, et täidis oleks piisavalt maitsestatud.

Laota taigen sõrmedega ühtlaselt ümmarguse lahtikäiva ahjuvormi põhja ja äärtele – ääred peaksid olema vähemalt 2 cm kõrged, ehk täidis ei tohi ulatuda kõrgemale kui taigna ääred. Tõsta taignale täidis ja laota ühtlaselt. Küpseta 200 kraadises ahjus vähemalt 45 minutit. Katsu quiche’i aeg-ajalt kahvliga. Quiche on valmis siis kui sissetorgatud kahvel jääb kuivaks ja täidis on kõvastunud.

Enne serveerimist lase mõned minutid jahtuda. Serveerimiseks lõika quiche viiludeks. Maitseb väga hästi ka külmalt.

You Might Also Like