Rabarberi-maasika purukook

Prindi Prindi

Postitas Kadri 16/07/2013

Rabarberi-maasika purukook

Koostis
Taigen
1 kruus sojapiima
1 tl õunaäädikat
1/2 kruusi taimset margariini
1 kruus suhkrut
veidi vaniljesuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 – 2,5 kruusi jahu
Täidis
u 3 kruusi kooritud ja peeneks tükeldatud värsket rabarberit
pool purki maasikamoosi
veidi suhkrut
Puru
1/2 kruusi taimset toasooja margariini
1/2 kruusi suhkrut
u 1 kruusi jahu
1 tl kaneeli
veidi vaniljesuhkrut
1/2 kaerahelbeid

Juhised
Kõigepealt valmista taigen. Sega äädikas sojapiima hulka ja jäta mõneks minutiks seisma. Sulata margariin ja sega suhkru ning vaniljesuhkruga. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber, lisa margariini-suhkru segu ja sojapiim. Sega hoolega ja lisa vajadusel veidi jahu.

Valmista puru. Selleks sega sõrmedega kõik puru koostisosad.

Määri 20-25 cm kõrgete äärtega (soovitavalt lahtikäiv) ahjuvorm margariiniga. Vala taigen vormi. Raputa taignale rabarberilõigud ja jaota need ühtlaselt. Raputa peale veidi suhkrut. Laota lusikaga rabarberite peale ühtlaselt maasikamoos. Kata puruga ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures u 45 minutit või seni, kuni puru on pealt kergelt kuldne ja kahvliga katsudes ei ole taigen enam vedel. Enne serveerimist lase veidi jahtuda.

%d bloggers like this: