Riisipallid

Prindi Prindi

Postitas Kadri 16/07/2013 | Märksõnad: , ,

Riisipallid

Koostis
u 400 g pudruriisi
mõned spl riisiäädikat
200 g tofut (kui kasutad maitsestamata tofut, siis lisa sellele enda valikul maitseaineid)
soola
1 paprika (soovi korral)
pool sibulat
taimeõli
sojakastet

Juhised
Keeda riis pehmeks (lisa maitse järgi soola) ja lase jahtuda. Samal ajal valmista ette tofu. Lõika see väikesteks tükkideks ja prae taimeõlis, lisa veidi sojakastet ja vajaduse korral maitseaineid. Tükelda sibul peeneks. Kui kasutad paprikat, siis tükelda see. Lisa riisile riisiäädikas ja sega hoolega. Lisa tükeldatud tofu ja sibul (ja paprika). Sega. Tee riisist käte abil väikesed ümmargused pallid (umbes 2,5 cm läbimõõduga), veereta neid kergelt taimeõlis ja pane õliga määritud ahjuplaadile. Küpseta seni kuni riisipallid muutuvad pealt kergelt krõbedaks ja kuldpruuniks (alguses küpseta 200 kraadi juures, hiljem vähenda kuumust veidi). Sellest kogusest saad umbes 2 ahjuplaaditäit riisipalle.

Serveeri sojakastmega. Maitsevad hästi ka külmalt.

%d bloggers like this: