Täidetud baklažaan

Prindi Prindi

Postitas Kadri 16/07/2013 | Märksõnad: , , , ,

Täidetud baklažaan

Koostis
üks suur baklažaan
3 tomatit
2 sibulat
3 küüslauguküünt
taimeõli praadimiseks
oliiviõli
soola, pipart
itaalia/vahemere maitseainesegu
värsket basiilikut serveerimiseks
2-3 porgandit (soovi korral)

Juhised
Lõika baklažaan pikkupidi pooleks ja eemalda mõlemalt poolelt noaga veidi sisu, et tekiksid väiksed õõnsused. Pane baklažaanipoolikud õliga määritud vormi, vala neile peale veidi oliiviõli, raputa peale soola ja eelküpseta neid u. 150 kraadises ahjus. Seni, kuni baklažaanid eelküpsevad, valmista täidis. Tükelda sibul, küüslauk ja tomatid (ja riivi porgandid). Pane tükeldatud tomat, küüslauk ja sibul (ja riivitud porgandid) pannile, vala peale veidi taimeõli ja hauta kaane all aeg-ajalt segades. Lisa pannile ka baklažaanide sisu (tükeldatud). Mõne minuti pärast lisa veidi vett. Hauta seni kuni segu on pehme. Maitsesta soola ja vahemere maitseaineseguga.

Täida baklažaanid tomati-sibula täidisega, kui osa täidist jääb üle, võid selle laotada baklažaanide kõrvale vormi. Raputa täidisele peale veidi vahemere maitseainesegu, lisa peale veidi õli ja küpseta ahjus 200 kraadi juures seni kuni baklažaanid on pehmed. Enne serveerimist lase veidi jahtuda. Serveerimisel raputa peale veidi tükeldatud värsket basiilikut. Sobib hästi riisi või bulguriga.

Kogus on mõeldud kahele inimesele.

%d bloggers like this: