- Veganmaailm – 100% taimne - https://veganmaailm.com -

Kõrvitsakarri kikerhernestega

Kõrvitsakarri

Mõnusalt vürtsikas taipärane karri, mille jaoks sain inspiratsiooni siit [1]. Sobib eriti hästi külmadel pimedatel sügis- ja talveõhtutel ja siis kui kodus on parajasti palju kõrvitsat, mis tuleks ära süüa.

Koostis
3 spl päevalille- või rapsiõli
2-3 spl tai rohelise või kollase karri pastat
2 sibulat
1 tl jahvatatud kardemoni
1 spl sinepiseemneid
u 1 kg või veidi vähem värsket kõrvitsat
250 ml juurviljapuljonit
400 ml kookospiima
1 konserv kikerherneid
1 värske laim
mõned värsked piparmündilehed serveerimiseks
veidi soola
200 ml taimset koort (soovi korral)

Juhised
Koori ja tükelda kõrvits u 1 cm suurusteks kuubikuteks, tõsta kõrvale. Lisa suurde kõrgesse panni õli ja tükeldatud sibul, prae mõned minutid. Lisa sinepiseemned, kardemon, karripasta ja veidi soola. Sega hoolega ja kuumuta mõni minut. Lisa kõrvits, kookospiim ja juurviljapuljong. Sega hoolega ja kuumuta madalal tulel mõni minut. Lisa nõrutatud kikerherneid ja kuumuta kaane all madalal tulel umbes 10 minutit või seni, kuni kõrvits on pehme. Kui karri tundub liiga vürtsikas või tahad rammusamat karrit, lisa 200 ml kaerakoort ja kuumuta seejärel veel mõni minut. Vajadusel lisa veel veidi soola.

Enne serveerimist lase veidi jahtuda. Serveerimisel piserda karri peale veidi värske laimi mahla ja raputa mõned värsked piparmündilehed. Sobib serveerimiseks riisiga. Kogus on mõeldud 4-6 inimesele. Juhul kui karrit jääb üle, säilita seda külmkapis – maitseb väga hästi ka järgmisel päeval.