Karrid, risotod, panni- ja potiroad/ PÕHIROAD

Sri Lanka baklažaanikarri

Sri Lanka baklažaanikarri

Selle karri jaoks on vaja mõnda eksootilisemat maitseainet, kuid tulemuses on kindlasti seda väärt. Retsept on inspireeritud sellest retseptist.

Koostis
üks suur baklažaan
1 tl soola
1 tl kurkumit
taimeõli (u. 100 ml + 2 spl)
1 suur sibul
1 küüslauguküüs
1 tl sinepiseemneid
1 tl fenkoliseemneid (ingl k. fennel seeds)
1 tl lambaläätse seemneid (ingl k. fenugreek seeds)
1 cm tükk värsket ingverijuurt
1 spl tomatipüreed või ketšupit
1 spl tamarindi ehk india datli ekstrakti või pastat
2 spl taimset piima
2 spl karrit
1 tl tšillipulbrit
400 – 500 ml kookospiima
näpuotsatäis asafoetida ehk juudavaigu pulbrit (soovi korral)

Juhised
Lõika baklažaan õhukesteks umbes 3-4 cm pikkusteks ribadeks, lisa 1 tl soola ja 1 tl kurkumit, sega hoolega ja jäta mõneks ajaks sõelale seisma, et baklažaanitükkidest vesi välja tuleks (võid ka käte vahel vedelikku välja pigistada). Kuumuta suurel pannil 100 ml taimeõli ja kui see on kuumenenud, lisa pool baklažaanitükkidest. Prae aeg-ajalt segades, kuni need kergelt pruunistuvad. Seejärel prae ülejäänud baklažaanitükid. Tõsta kõrvale.

Kuumuta pannil 2 spl õli, lisa tükeldatud sibul ja peeneks seguks hakitud küüslauk ja ingverijuur, kuumuta mõni minut, seejärel lisa sinepi-, fenkoli- ja lambaläätseseemned. Sega hoolega, lisa asafoetida pulber, karri, tšillipulber, tomatipasta/ketšup, tamarindi ekstarkt ja sojapiim. Sega kuni moodustub suhteliselt tahke pasta. Lisa sellele kookospiim. Sega ja kuumuta kaane alla madalal tulel mõni minut. Seejärel lisa karrile eelnevalt praetud baklažaan. Sega ja lisa vajaduse korral veel soola. 

Serveeri riisiga. Kogus on mõeldud 3 inimesele.

You Might Also Like

  • Erica Larsen
    31/07/2016 at 14:30

    Kas see kookuspiim on selle Santa Maria firma poolt, mida peaks hoidma ennem külmkapis ööpäev või sobib see alpro kookusepiim?

  • Kadri
    17/10/2016 at 21:37

    Sobivad põhimõtteliselt igasugused kookospiimad.