Türgi oa-peedihautis

Prindi Prindi

Postitas Kadri 09/08/2013 | Märksõnad: , , ,

Selle juurviljahautise üle olen eriti uhke, kuna enamik koostisaineid pärineb minu oma aiast, mis teeb selle toidu ökoloogilise jalajälje eriti väikseks! Kuna oma aia peedid pole hetkel veel päris valmis, läks rooga seekord poest ostetud peet. Kohe, kui oma aia peedid valmivad, teen seda toitu uuesti!

Türgi oa-peedihautis

Türgi oa-peedihautis

Koostis
2 toorest peeti
2 tassitäit türgi ube
2 sibulat
2 küüslauguküünt
2 tomatit
1/2 suvikõrvitsat
soola, pipart või soovi korral tšillipipart
oreganot
oliiviõli
1 juurviljapuljongi kuubik
2 loorberilehte

Juhised
Koori peedid ja lõika väikesteks tükkideks või viiludeks. Viiluta või tükelda suvikõrvits. Tükelda sibul, küüslauk ja tomatid. Vala poti põhja veidi oliiviõli ja lisa kõik juurviljad. Lisa niipalju vett, et juurviljad oleksid enamvähem kaetud. Lisa maitseained ja loorberilehed. Hauta kaane all madalal tulel seni, kuni juurviljad on pehmed. Vajadusel lisa vahepeal veidi vett. Enne serveerimist lase u 5 minutit jahtuda ja maitsetel seguneda.

Sellest kogusest saad üsna suure potitäie hautist, millest peaks jätkuma 4-5 inimesele.

%d bloggers like this: