Riisisalat karri ja apelsiniga

Prindi Prindi

Postitas Kadri 22/08/2013 | Märksõnad: , , , , ,

Avastasin, et mu blogis pole ühtegi riisisalati retsepti. Viimasel ajal olen eelistanud riisisalatit pastasalatile ja seda ka sageli külalistele pakkunud, seega on viimane aeg retsept ka blogisse lisada. Olen tavaliselt teinud selle salati nn tavapärast veganiseeritud versiooni (maitseaineteks vaid sool ja pipar), aga siin pakun välja ühe hiljuti proovitud huvitavama variandi.

Riisisalat karri ja apelsiniga

Koostis
500 g pruuni või valget (sõmerat või pikateralist) riisi
1 purk kikernerneid
u 1,5 kruusi sojamajoneesi (kasutasin isetehtud majoneesi, aga sobib ka poes müüdav soja salatikaste, mida kulub selle salati sisse umbes 2 karbitäit) (soovi korral võid osa sojamajoneesist asendada maitsestamata sojajogurtiga)
1 keskmine sibul
veidi taimeõli
1 tl karripulbrit
näpuotsatäis jahvatatud vürtsköömneid
pool tl kurkumit
veidi tšillipipart
2 toorest porgandit
1 õun
1 lühike või pool pikka väikest kurki
1 apelsini värskelt pressitud mahl ja veidi värskelt riivitud apelsinikoort
soovi korral veel mõnda india maitseainesegu
soola

Juhised
Keeda riis kerges soolvees pehmeks (mitte pudruks), vala sõelale ja nõruta külma vee all. Tõsta riis suuremasse kaussi, lisa paar tl taimeõli ja sega läbi.

Valmista ette teised salati koostisosad: riivi jämeda riiviga porgandid, koori ja tükelda kurk, sibul ja õun, nõruta kikerherned ja lisa riisile. Lisa maitseained, apelsinimahl ja –koor ning majonees. Sega hoolega läbi ja lase enne serveerimist vähemalt pool tundi külmikus seista.

Sellest kogusest saad üsna suure portsu salatit, millest peaks jätkuma 6-7 inimesele.

%d bloggers like this: