Koogid, tordid & pirukad/ MAGUSTOIDUD

Toorõunapirukas

Toorõunapirukas

Toorõunapirukas

Kuna hetkel on õunahooaeg ja ma olen endiselt toormagustoite katsetamas, otsustasin proovida üle hulga aja jälle toorõunapirukat teha. Kuna vahepeal olen toortoitude valmistamisel targemaks saanud, siis asendan vana toorõunapiruka retsepti veidi professionaalsemaga  🙂

Kogus on mõeldud 18 cm vormi jaoks. Võid piruka ka suuremasse vormi teha, aga siis tuleb see madalam.

Sain inspiratsiooni Sweetly Raw blogist.

Koostis
Põhi ja kate
1/3 kruusi mandleid
u 15 datlit
½ kruusi kreeka pähkleid
1/3 kruusi kookoshelbeid
1,5 tl toatemperatuuril seisnud kookosõli

Täidis
6 keskmise suurusega õuna
paar peotäit rosinaid
1 tl värsket sidrunimahla ja veidi värsket riivitud sidrunikoort
1 tl kaneeli
5 datlit
näpuotsatäis jahvatatud muskaatpähklit
paar peotäit kookoshelbeid

Juhised
Kõigepealt valmista põhi ja kate. Purusta kõik koostisosad köögikombainis, nii et tekiks puru. Suru umbes kolmveerand sellest segust tugevalt küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja ja u 1-1,5 cm kõrguselt ka vormi äärtele. Pane täidise tegemise ajaks külmkappi.

Koori õunad ja eemalda neilt südamikud. Püreesta 2 õuna köögikombainis koos teiste koostisosadega püreeks. Tükelda ülejäänud õunad väikesteks tükkideks ja sega püreega. Laota täidis ühtlaselt pirukale.

Raputa peale ülejäänud puru ja soovi korral kaunista meelepäraste lisanditega.

You Might Also Like

  • Annika
    16/10/2013 at 08:33

    Tegin eile seda kooki. Kõigepealt aitäh retsepti eest! Tegemist oli mu esimese toorveganpirukaga. Päris hästi kukkus välja, aga järgmisel korral teeksin mõne asja teistmoodi. Nt õunad on nii mahlased, et sisu jäi nats vedel. Samuti natuke igava maitsega. Selle peale püreestasin sisse veel kaks banaani. Võttis tummisemaks küll. Samuti lisasin veel natukene Kreeka pähkleid peale, sest siis oli kuidagi tahedam see kogukooslus.

    Veel üks väljakutse mulle järgmiseks korraks: kuidas saada koogi põhi natuke krõbedaks 🙂

  • Kadri
    16/10/2013 at 09:35

    Soovitan kasutada selliseid õunu, mis on veidi kõvemad, siis ei jää täidis vedel. Tore, et retsepti oma maitse järgi huvitavamaks muutsid!

  • Annika
    16/10/2013 at 11:21

    Hea mõte, järgmine kord püüan vaadata kõvemaid ja mitte nii mahlaseid õunu. Samas ega midagi häda polnud, maitses ju superhästi 🙂 Kõik sõid ja kiitsid.

  • kl
    23/12/2014 at 19:03

    Pole kyll retsepti proovinud, aga kui Soovitatakse kasutada “k6vemaid” 6unu, siis ÄKKI kirjutaksite selle retsepti ka? Selleks et seda teada saada tuleb kommentaare lugeda.
    Teiseks, kas oleks v6imalik ära kaotada sellised umbmäärased suurused nagu “klaasitäis”, minul ja sinul on äkki erinevad klaasid, seega ei tule retsept päris sama. Samuti, mu käed on kindlasti suuremad kui sinul, sama asi. Kui teha retsepti siis v6iks siiski leida sellise mis k6igil samasugune välja tuleb ja siis hiljem v6rrelda, ning vajadusel muuta.

  • R
    25/08/2015 at 21:11

    Nii ilus leht ja huvitav retsept. Eelmise kommentaar oli küll veidralt sapine, loodan, et südamesse ei võetud! Ega see täpisteadus pole, loomingulisus on oluline. Mina tahtsin küsida, kas võib kasutada ka kuivatatud datleid või on mõeldud just värskeid ja kas kruusi all on mõeldud nn cup-i mõõtu?

    • Kadri
      25/08/2015 at 22:28

      Tore, et leht meeldib!
      Ausalt öeldes ma ei teagi, millised on päris värsked datlid.. Olen alati kasutanud neid tavalisi, mida müüakse pähklite ja kuivatatud puuviljade riiulil.
      Mulle tundub, et cup on veidi väiksem kui kruus. Kruusi all mõtlen sellist: http://194.106.110.154/images/Kruus_oran.jpg
      See on ehk 200 ml?
      Vaatan, et on tekkinud igasuguseid eri mõõdus kruuse, üritan millalgi mõõtühikust “kruus” lahti saada 🙂