Karrid, risotod, panni- ja potiroad/ PÕHIROAD

Aasiapärane niitnuudli panniroog

Niitnuudlid

Aasiapärane niitnuudli panniroog

Aasiapärane niitnuudli panniroog

Olin juba tükk aega plaaninud kokata midagi peenikestest vermicelli-nuudlitest ehk niitnuudlitest. Veidi aega tagasi nägin poes soodushinnaga riisi-vermicellisid, mis tähendas, et õige hetk oli käes 🙂 Müügil on ka oatärklisest  tehtud vermicellid ehk klaasnuudlid, mis muutuvad keetmisel klaasjaks ning mida kasutatakse mitmetes Aasia riikides suppides, vedelamates hautistes ja salatites.

Mõtlesin, et roog võiks kindlasti olla aasiapärane. Tulemuseks on huvitava maitsekooslusega taipärane roog, milles on tunda nii vürstikat, hapukat ja ka veidi magusat maitset, mida täiustab seesamiõli. Kuigi esmapilgul võib tunduda, et selle toidu valmistamiseks kulub palju aega, siis tegelikult valmib see üsna kiiresti.

Koostis
100-150 g riisist valmistatud vermicelli nuudleid (sobivad ka paksemad riisinuudlid)
u 10 seent
peotäis seesamiseemneid
2-3 küüslauguküünt
1 tl küüslaugupulbrit
paar spl magus-haput tšillikastet
u 3 spl sojakastet
veidi oliiviõli
1 spl kookosõli (võid asendada oliiviõliga)
1 tl paprikapulbrit
poole laimi mahl
paar rohelise sibula pealset
näpuotsatäis tšillipipart
1-1,5 tl seesamiõli
väike jupp ingverit (1×1 cm)
kaks väiksemat või üks suurem porgand
väike tükk värsket kapsast
soola

Juhised
Pane nuudlid kaussi ja vala keev vesi peale. Lase 3 minutit seista ja kurna. Piserda peale veidi seesamiõli ja oliiviõli, sega läbi ja pane kõrvale.

Lisa pannile kookosõli (või oliiviõli), tükeldatud küüslauk ja tükeldatud seened. Prae mõned minutid, seejärel lisa peeneks viilutatud porgandiribad ja kapsas ja peeneks tükeldatud ingver. Lisa maitseained (sh kastmed) ja maitse järgi soola. Kuumuta umbes 5 minutit sageli segades, lisa pool kogust seesamiseemneid. Kõige lõpus lisa nuudlid ja sega kõik hoolega läbi. Vajadusel lisa veel maitseaineid ja seesamiõli. Serveeri kohe. Serveerimisel raputa nuudlitele ülejäänud seesamiseemned ja tükeldatud rohelise sibula pealsed.

Kogus on mõeldud kahele inimesele.

You Might Also Like