Õuna-porrulaugu salat

Prindi Prindi

Postitas Kadri 31/10/2013 | Märksõnad: , , , , ,

Tõstan esile ühe ammuse lemmiku, mida ikka aeg-ajalt teen ja mille retsepti ning fotot hiljuti uuendasin. Tegu on väga kiirelt valmiva, kerge ja mõnusa salatiga. Sellesse salatisse sobivad hästi ka veidi kõvemad ja vähem mahlasemad taliõunad, mida paljudel kindlasti veel koduaias leidub. Mina sain sellel aastal peenramaalt koguni kaks maisitõlvikut, mis ka salatisse läksid 🙂

Õuna-porrulaugusalat

Koostis
1 värske maisitõlvik või u pool kruusitäit konservmaisi
1 porrulauk (kasuta ainult valget ja helerohelist osa)
1 suurem või 2 väiksemat õuna
u 150 g sojamajoneesi (poes müüdav soja salatikaste või isetehtud sojamajonees)
soola ja pipart (sobib ka tšillipipar)

Juhised
Kui kasutad värsket maisi, siis keeda maisitõlvikut mõned minutid keevas vees, seejärel loputa külma vee all ja eemalda maisiterad. Tükelda õun ja porrulauk ja sega kõik kokku. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe või hoia mõnda aega külmas.

Kogus on mõeldud kahele.

%d bloggers like this: