MAGUSTOIDUD/ Muud magustoidud

Karamelliruudud

Karamelliruudud

Karamelliruudud

Karamelliruudud

See magustoit on mitmes mõttes geniaalne. Esiteks ei sisalda see jahu ega suhkrut ning valmib küpsetamata, mistõttu on tegu üsna tervisliku magustoiduga. Teiseks, selle valmistamiseks läheb vaja vähe koostisaineid, kuid tulemuseks on ülihea ja rammus karamellimaitseline maius, mis meenutab väga USAs populaarset fudge‘i. Maitse on nii rikkalik, et on raske uskuda, et tegu on vegan – rääkimata (peaaegu) toorvegan – magustoiduga. Retseptis kasutatud tahhiini ehk seesamipasta valmistamiseks kasutatakse tavaliselt röstitud seesamiseemneid, kuid tõenäoliselt leidub müügil ka röstimata seesamiseemnetest valmistatud tahhiinit. Sel juhul on magustoit päris toorvegan. Sain inspiratsiooni sellest retseptist.

Need väiksed karamelliruudud sobivad väga hästi kohvi või tee kõrvale ja ka pidulikumale lauale.

Koostis
150 g ehk 1 kruusitäis kivideta datleid
1/3 – 1/2 kruusitäit ilma soolata või vähese soolasisaldusega tahhiinit
2 kuhjaga spl toatemperatuuril seisnud kvaliteetset kookosõli
veidi ehtsat vaniljepulbrit
soovi korral näpuotsatäis jahvatatud kardemoni
näpuotsatäis soola

Juhised
Purusta kõik koostisained väikses purustajas ühtlaseks massiks, see võtab aega mõned minutid. Vooderda ruudu- või ristkülikukujuline vorm küpsetuspaberiga ning tõsta segu vormi (ma kasutasin u 10 x 18 cm vormi). Silu ühtlaseks. Segu peaks olema vormis 1,5 – 2 cm kõrguselt. Tõsta vähemalt paariks tunniks külmkappi tahenema. Kui segu on tahenenud, tõsta see vormist välja ja lõika u 2×2 – 2,5-2,5 cm ruutudeks. Säilita magustoitu külmikus.

You Might Also Like

  • Elena
    07/06/2015 at 17:19

    Valmistasin ka neid. Jâid natuke liiga rammusad:(
    Mida vôiks järgmine kord lisaks panna, et oleks natukene värskemad ja ehk hapukamad?

    • Kadri
      10/06/2015 at 13:29

      Ma soovitaks sel juhul lisada veidi vähem kookosõli ja kujutan ette, et värskelt pigistatud laimi-, sidruni-, või apelsinimahl sobiks väga hästi.