Pakora ehk juurviljad taignas

Prindi Prindi

Postitas Kadri 19/11/2013 | Märksõnad: , , , , , , ,

Pakora on Lõuna-Aasiast pärit fritüüritud krõbe tänavasnäkk, mida tehakse tavaliselt juurviljadest. Taigen koosneb peamiselt kikerhernejahust, mis on gluteenivaba.

Neid snäkke tuleks süüa kohe peale valmimist, kuna siis on nad mõnusalt krõbedad.

Pakora

Pakora

Koostis
umbes 2,5–3 kruusitäit erinevaid värskeid juurvilju (nt paprika, porgand, brokkoli, spinat, suvikõrvits, baklažaan, kartul, lillkapsas)
1 sibul
2 küüslauguküünt
väike jupp ingverit
1,5 kruusi kikerhernejahu
2 spl maisitärklist
1 kruus külma vett
3/4 tl soola
1 tl kurkumit
1 tl paprikapulbrit
1/2 tl jahvatatud koriandrit
1 tl vürtsköömneid
1/2 tl tšillipulbrit
rapsiõli fritüürimiseks

Juhised
Kui kasutad kõvemaid juurvilju, nt kartul, lillkapsas, porgand ja brokkoli, siis keeda need soolvees poolpehmeks ja lase jahtuda. Tükelda juurviljad u 1 cm3 tükkideks või peeneteks ja pikemateks viiludeks.

Valmista taigen: sega kokku kõik taigna koostisosad (sh peeneks tükeldatud küüslauguküüned ja ingver). Sega taigent mõned minutid saumiksriga, et see õhulisemaks muutuks. Taigen peaks olema suhteliselt paks, kuid seda peaks siiski saama lusikaga segada. Taigen peaks olema suhteliselt soolane ja hästi maitsestatud. Soovitan kõigepealt mõned pakorad fritüürida ja seejärel taigent vajadusel veel maitsestada.

Sega juurviljad taignasse. Segu peaks olema nii paks, et suure supilusika peale jäävad juurviljad kuhjaga.

Vala väiksesse potti u 3-4 cm paksuselt õli ja kuumuta see tuliseks. Tõsta kuhjaga supilusikatäite kaupa õlisse mõned pakorad. Fritüüri kuldpruuniks, vahepeal keerates. Tõsta köögipaberiga kaetud taldrikule. Serveeri kohe, kuna jahtudes kaotavad pakorad krõbeduse. Kõrvale sobib hästi mõni üsna neutraalse maitsega kaste näiteks jorgurtikaste kurgi- ja piparmündiga.

Kogus on mõeldud umbes 4 inimesele.

%d bloggers like this: