Maapähklivõi-trühvlid

Prindi Prindi

Postitas Kadri 22/01/2014 | Märksõnad: , , ,

Olen juba pikka aega kavatsenud teha vegan trühvleid ja lõpuks sai see teoks. Minu esimest katsetust inspireeris Gluten Free Vegan Girl blogis olev retsept. Need trühvlid on rammusad, ülimaitsvad ja lihtsad valmistada. Samuti sisaldavad nad minimaalselt suhkrut, kuna täidise teevad magusaks datlid.

Kuna olen hetkel trühvlitest üsna vaimustatud, siis katsetan neid peagi ka teistsuguste koostisainetega, ideid on küllaga 🙂

Maapähklivõi-trühvlid

Koostis
1 kruusitäis kivideta datleid, soovitavalt mahedatleid
u 1 kruusitäis maapähklivõid (soovitavalt sellist, mille koostises on vaid röstitud maapähklid, ilma suhkru ja õlita)(sobib ka isetehtud maapähklivõi röstitud ja soolatud maapähklitest)
näpuotsatäis vaniljet
näpuotsatäis soola (kui maapähklivõi on soolata)
paar spl vett
100-150 g tumedat vegan šokolaadi, kuid sobib hästi ka näiteks tooršokolaad

Juhised
Lisa kõik koostisained peale šokolaadi väiksesse purustajasse või köögikombaini ning purusta seni, kuni moodustub ühtlane mass (siiski võivad sisse jääda väiksed datlitükid). Vajadusel lisa veel veidi vett. Vormi segust käte vahel väiksed ümmargused pallid. Sulata šokolaad väikses anumas (mina sulatasin ahjus) ja veereta trühvleid kahe kahvli abil ükshaaval šokolaadis, et need saaksid üleni šokolaadiga kaetud. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja pane enne serveerimist vähemalt pooleks tunniks külmikusse. Säilita külmikus.

Sellest kogusest saab umbes 15 trühvlit.

%d bloggers like this: