- Veganmaailm – 100% taimne - https://veganmaailm.com -

Sojavaba quiche gluteenivaba põhjaga

Seni olin arvanud, et quiche’i saab teha ainult tofust. Pakun siin välja alternatiivi, kus kasutan kikernerhejahu. Mind inspireeris see retsept [1]. Et oleks veelgi huvitavam ja tervislikum, tegin gluteenivaba põhja.

Koostis
(u 26 cm läbimõõduga ümmarguse kõrgema vormi jaoks)

Põhi:
1 kruus riisijahu
3/4 kruusi maisijahu
1/4 kruusi kikerhernejahu
1/5 kruusi maisitärklist
u 150 g külma vegan margariini (soovi korral asenda osa sellest kogusest külmkapis seisnud kookosõliga)
0,3 tl soola
u 4 spl külma vett
2 spl linaseemnejahu ehk purustatud linaseemneid

Täidis:
1,5 – 2 kruusi juurviljapuljongit
1 kruus kikerhernejahu
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 suur paprika
pool väikest lillkapsast
6-7 seent
jupp suvikõrvitsat (soovi korral)
1 riivitud porgand
3 spl maitsepärmi
soola
vahemere maitseainesegu
taimeõli
pool tl kurkumit
tšillipipart

Juhised
Valmista põhi. Kõigepealt sega linaseemned 5-6 spl veega ja kuumuta väikses pannis või kastrulis mõned minutid, seni kuni segu pakseneb (linaseemnesegu aitab taigent koos hoida). Lase jahtuda. Sega omavahel taigna koostisained, lisa linaseemnemass. Suru taigen üheks suureks palliks ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidise jaoks tükelda lillkapsas, vala ahjuplaadile veidi õli, keeruta lillkapsas õlis, raputa peale veidi soola ja rösti ahjus seni, kuni lillkapsas on pehme ja kergelt kuldpruun.

Samal ajal prae pannil tükeldatud juurviljad. Lisa vahemere maitseaineid, soola ja tšillit. Prae seni, kuni juurviljad on pehmed.

Sega kikerhernejahu kuuma puljongi ja maitsepärmiga. Segu peaks olema umbes pannkoogitaigna konsistentsiga (suhteliselt paks). Sega kikerhernejahu segu pannil olevate juurviljade ja lillkapsaga.

Vooderda u 26 cm diameetriga vegan margariiniga määritud ahjuvormi põhi ja ääred taignaga. Tõsta juurviljasegu taignale ja silu ühtlaseks.

Küpseta ahjus 200 kraadises kuumuses umbes pool tundi või seni kuni taigen muutub kergelt kuldseks.

Enne serveerimist lase umbes 5-10 minutit jahtuda, siis ei lagune põhi laiali (põhjas puudub gluteen, mis seda hästi koos hoiaks, seetõttu on selle küpsetise põhi rabedam ja kergesti lagunevam).