- Veganmaailm – 100% taimne - https://veganmaailm.com -

Rummi-rosinajäätis

Rummi-rosinajäätis

Rummi-rosinajäätis on üks mu kauaaegsetest lemmikjäätistest. Veganiseerimise tulemusena valmis üks paremaid jäätiseid, mida olen kunagi saanud! Selle jäätise valmistamiseks läheb vaja jäätisemasinat. Sain inspiratsiooni sellest retseptist [1].

Koostis
700-800 ml täisrasvast kookospiima või kookoskoort, olenevalt sellest kui rammust jäätist soovid
2 spl marantajuure pulbrit (arrowroot), saab osta ökopoest
paar näpuotsatäit ehtsat vaniljepulbrit
u 3/4 kruusi pruuni suhkrut
1/2 – 3/4 kruusi rosinaid
u 5-6 spl rummi
veidi vett

Juhised
Valmista jäätisesegu. Sega marantajuure pulber hoolega umbes poole kruusi kookospiimaga ja tõsta kõrvale. Pane rosinad väiksesse kaussi ja vala peale u 5 spl rummi, tõsta kõrvale. Vala ülejäänud kookospiim potti, lisa suhkur ja vanilje ning kuumuta madalal tulel, seni kuni segu hakkab kergelt keema. Eemalda tulelt ja sega hulka marantajuure pulber kookospiimaga, samal ajal segu vispeldades. Segu pakseneb selle tulemusena. Jahuta jäätisesegu ja pane see paariks tunniks külmkappi. Soovi korral lisa juurde veel rummi. Lisa veidi vett, kui segu tundub liiga paks.

Valmista jäätis vastavalt jäätisemasina juhistele, lisa kõige lõpus rosinad ning tõsta jäätis jäätisemasinast kaanega topsi ning vähemalt paariks tunniks sügavkülma. Kui jäätisemasinat pole, siis pane segu sügavkülma ja sega paari-kolme tunni jooksul umbes iga poole tunni tagant saumiksriga läbi.