Burgerid mustadest läätsedest ja riisist

Prindi Prindi

Postitas Kadri 20/10/2014 | Märksõnad: , , , ,

Juba pikemat aega on mul kapis seisnud pakk musti ehk beluga läätsesid. Otsustasin neid kasutada burgerite valmistamiseks. Mustade läätsede asemel sobib kasutada ka teist värvi läätsesid, sel juhul tulevad burgerid heledama värviga.

Burgerid mustadest läätsedest ja riisist

Burgerid mustadest läätsedest ja riisist

Koostis
1,5 kruus läätsi
1 kruus pruuni riisi
1 sibul
1 porgand
2 küüslauguküünt
1 kruus kaerahelbeid või mitmeviljahelbeid
paar peotäit värskeid ürte, sh peterselli
peotäis seesamiseemneid
soola, pipart soovi korral tšillipipart

Juhised
Lisa keevasse vette riis, keeda umbes 20 minutit. Seejärel lisa läätsed ja keeda seni, kuni riis ja läätsed on enamvähem pehmed. Aeg-ajalt lisa vajadusel vett. Keetmise lõpupoole lisa soola ja kaerahelbed. Keeda veel mõned minutid ja kurna.

Purusta köögikombainis porgand, sibul, küüslauk ja ürdid või haki noaga peeneks. Sega läätse-riisi-kaerahelbesegu hakitud juurviljade ja ürtidega. Maitsesta soola ja pipraga. Sega massi sõrmedega. Peenesta segu veidi saumiksriga, kuid jäta tekstuuri. Vormi niiskete sõrmede vahel u 1,5 cm paksused burgerd ja prae pannil taimeõlis mõlemalt poolt mõned minutid, seni kuni burgerid pruunistuvad.

Serveeri kohe meelepärase toidu lisandina või burgerikuklite vahel. Sellest kogusest peaks saama vähemalt u 20 burgerit.

%d bloggers like this: