Jäätised/ MAGUSTOIDUD

Karamellijäätis

Karamellijäätis

Karamellijäätis

Koostis
500 ml Alpro sojakoort (2 pakki) + 200 ml kookospiima
u ¾ kruusi rafineerimata tumedat pehmet melassisuhkrut (sellele suhkrule on omane kergelt karamelline maitse)
näpuotsatäis soola
2 spl maisitärklist
1 tl rapsiõli
0,5 tl vaniljepulbrit või vaniljeekstrakti
2-3 spl brändit või rummi (kange alkoholi lisamine teeb jäätise sametisemaks ja ei lase sellel sügavkülmikus kivikõvaks muutuda)
½ kruusi vett

Juhised
Sega maisitärklis poole kruusitäie sojakoorega ja pane kõrvale. Kuumuta suhkrut kuivas ja kõrges pannis või kastrulis seni, kuni see on täielikult sulanud ja karamellistunud. Vala pannile kookospiim ja sojakoor (v.a. maisitärklisega segatud osa). Kuumuta madalal tulel segades, kuni karamell uuesti sulab ning on moodustunud ühtlane mass. Lisa näpuotsatäis soola ja vaniljepulber.  Vala ettevaatlikult niristades ning pidevalt segades pannil oleva segu hulka sojakoorega segatud maisitärklis. Kuumuta veel mõned minutid ja lisa u pool kruusitäit või 100-150 ml vett. Sega ja eemalda tulelt. Kui segusse on jäänud mõned maisitärklise tükid, kasuta nende purustamiseks saumiksrit. Lisa alkohol ja õli ning sega hoolega.

Pane jäätisesegu vähemalt paariks tunniks külmkappi, parem on seda külmas hoida isegi üleöö.

Valmista jäätis vastavalt jäätisemasina juhistele. Kui jäätisemasin töö lõpetanud, saad kohe nautida pehmet jäätist, kuid võid selle panna sügavkülma tahenema ning hiljem süüa.

You Might Also Like