Baklažaanipitsa

Prindi Prindi

Postitas Kadri 07/03/2015 | Märksõnad: ,

Baklažaanipitsa

Koostis
Põhi
¾ kruusi sooja vett
1 kuhjaga tl kuivpärmi
paar näpuotsatäit soola
paar spl oliiviõli
nisujahu

Kate
1 keskmine baklažaan
1 keskmine punane sibul
2 tomatit
200 ml kaerakoort
3 küüslauguküünt
2 spl maitsepärmi
paar peotäit värsket koriandrit
pitsamaitseainet või oreganot
oliiviõli
tšillipipart või cayenne’i pipart
soola

Juhised
Vala kaussi soe vesi, lisa pärm, sool ja oliiviõli. Jäta mõneks minutiks seisma. Lisa tasapisi jahu ja sõtku samal ajal kätega. Lisa jahu seni, kuni tainas käte küljest lahti tuleb. Vajadusel lisa veel oliiviõli. Kata kauss rätiku või kaanega ja pane umbes tunniks ajaks sooja kohta seisma.

Vahepeal valmista pitsakate. Esmalt valmista juustukaste. Selleks sega kaerakoor ühe peeneks hakitud küüslauguküünega ja lisa maitsepärm. Lisa maitse järgi soola. Tõsta kõrvale.

Viiluta baklažaan ja tomatid peeneteks ratasteks. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile õli, määri baklažaani- ja tomatirattad mõlemalt poolt õliga, raputa peale soola ja tõsta kuuma ahju. Küpseta seni, kuni baklažaanid on muutunud pehmeks ja hakkavad kergelt pruunistuma. Paar minutit enne ahjust väljavõtmist lisa viiludele kaks peeneks hakitud küüslauguküünt.

Tükelda sibul peeneteks ratasteks ja prae õlis kergelt kuldpruuniks.

Jaota tainas pooleks, määri ahjuplaat oliiviõliga ja laota tainas sõrmedega ahjuplaadile laiali. Sellest kogusest peaks saama kaks 20 cm läbimõõduga üsna õhukest pitsapõhja. Määri pitsapõhjad pealt kergelt oliiviõliga ja laota neile baklažaani-, tomati- ja sibulaviilud. Raputa peale veidi pitsamaitseainet ja tšillipipart, vajadusel soola. Kata juustukastmega. Küpseta 200 kraadises ahjus seni, kuni põhjad muutuvad alt kergelt kuldpruuniks. Raputa pitsadele tükeldatud värsket koriandrit ja serveeri kohe.

3 kommentaari postitusele “Baklažaanipitsa

  1. Pingback: Armastus käib kõhu kaudu | Kapipoeet

Comments are closed.

%d bloggers like this: