Misosupp

Prindi Prindi

Postitas Kadri 28/04/2015 | Märksõnad: , , ,

Avastasin miso enda jaoks alles hiljuti. Misopasta on üks põhilisi maitseaineid Jaapani köögis. Tegu on sojaubadest valmistatud valgurikka pastaga. Miso on üks neist toiduainetest, mis sisaldab umamit – hõrku maitset, mida peetakse viiendaks põhimaitseks. Vaata umami kohta vegan toidus lähemalt siit. Misosupp on üks Jaapani köögi klassikalistest toitudest ja selle koostisosad varieeruvad, ka hooajaliselt. Siin on üks variant. See supp on lihtne ja kiirelt valmiv.

Misosupp

Misosupp

Koostis
200 g maitsestamata kõva tofut
u 2 spl valget misopastat
u 10 šiitake seent (võid asendada šampinjonidega)
1 väike mahedamat sorti tšillipipar
peotäis värsket rohelist sibulat
2 küüslauguküünt
1 tl seesamiõli
1 spl taimeõli
1 spl sojakastet
u 80 g jaapani ramen nuudleid (võid asendada spagettidega)
vett

Juhised
Vala taimeõli potti, lisa kuubikuteks tükeldatud tofu ja viilutatud seened. Kuumuta umbes 5 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa sojakaste, hakitud küüslauk, tšillipipar ja seesamiõli. Samal ajal keeda 2 kruusitäit vett. Lahusta misopasta eraldi kausis kuumas vees. Lisa misovedelik tofule ja seentele. Lisa nuudlid ja kuumuta madalal tulel, seni kuni nuudlid on pehmed. Vajadusel lisa veel vett. Kui supp tundub liiga lahja ja vähesoolane, lisa veel veidi eelnevalt kuumas vees lahustatud misopastat. Kõige lõpus lisa supile tükeldatud värske roheline sibul. Serveeri kohe.

2 kommentaari postitusele “Misosupp

  1. Kui ma ei eksi, siis tegemist on blogi platvormil lehega. Oleks väga tore kui see oleks ka bloglovin’ i kaudu jälgitav, teeks jälgimise palju lihtsamaks 🙂

  2. Aitäh selle kommentaari eest. Lisasin veganmaailma bloglovin’isse ja see peaks nüüd selle kaudu jälgitav olema.

Comments are closed.

%d bloggers like this: