Kolme sorti banaanijäätis

Prindi Prindi

Postitas Kadri 30/07/2015 | Märksõnad: , , , , ,

Minu jaoks on üks viimaste aastate geniaalsemaid avastusi olnud külmutatud banaanist tehtud jäätis, mis maitselt ja tekstuurilt ei jää kuidagi alla tavapärasele pehmele jäätisele, kuid on samas kordi tervislikum. Banaanijäätise jaoks soovitan kasutada kvaliteetseid väga küpseid banaane. Erinevate lisanditega saab külmutatud banaanist teha põnevaid jäätiseid. Pakun välja kolm lihtsat varianti.

Kolme sorti banaanijäätis

Koostis
Jäätisesegu jaoks:
6 küpset banaani, viilutatud ja täielikult külmutatud
veidi vaniljet
3 spl vahtrasiirupit
6 datlit
3 spl taimset piima (või vett)
Vanilje-kakaonibsi jäätis
2 spl kakaonibse, peenemaks hakitud
Šokolaadi-maapähklivõi jäätis
2 spl kvaliteetset kakaopulbrit
1 spl maapähklivõid
soovi korral 2 spl kakaonibse, peenemaks hakitud
Marjajäätis
peotäis maasikaid, vaarikaid, mustikaid või muid marju (või nende segu).

Juhised
Blenderda köögikombainis või käsimiksriga külmutatud banaaniviilud koos datlite, vanilje, taimse piima (või veega) ja vahtrasiirupiga siledaks ja kreemjaks. Jaga segu kolmeks ja blenderda igale osale hulka ülalpool mainitud koostisained. Serveeri kohe.

Kogus on mõeldud 3-4 inimesele.

%d bloggers like this: