MAGUSTOIDUD/ Muud magustoidud

Šokolaaditrühvlid

12/11/2015
Šokolaaditrühvlid

Šokolaaditrühvlid

Šokolaaditrühvlid

Šokolaaditrühvlid

Šokolaaditrühvlid

Make Chocolate FairOlen viimastel aastatel hakanud teadlikult tarbima vaid õiglase kaubanduse süsteemis toodetud šokolaadi. Eelistan selliseid šokolaade, mis on ka ühtlasi mahetooted. Õnneks on mahe- ja õiglase kaubanduse süsteemis toodetud veganšokolaadide valik viimastel aastatel Eestis suurenenud. Minu unistuseks on, et mahe- ja õiglase kaubanduse tootjad läheksid üle täielikult veganšokolaadide tootmisele, et aidata lisaks inimeste õiglasele kohtlemisele liikuda ka loomasõbralikuma maailma poole.

Tavaliselt eelistan niisama maiustamiseks heledamat šokolaadi, mis on tavaliselt tehtud riisipiimaga. Seevastu tumedad šokolaadid on ideaalsed just küpsetamiseks ja külmade magustoitude tegemiseks. Tahtsin seekord kvaliteetsest šokolaadist valmistada midagi sellist, kus šoklaadi maitse hästi esile tuleks. Need trühvlid on väga rikkaliku maitsega. Kuna šokolaadimass, millest trühvlid valmivad, on hästi käte vahel vormitav, siis on ka trühvlite valmistamine omaette nauding.

Seda postitust inspireeris ja selle valmimist toetas MTÜ Mondo Õiglase kaubanduse šokolaadi kampaania raames. Veel detsembrikuu lõpuni saab liituda üle-euroopalise õiglase kabanduse šokolaadikampaaniaga. Anna oma hääl selle nimel, et šokolaaditootmine tagaks kakaokasvatajale ja nende töölistele õiglase tasu ja inimlikud töötingimused: http://et.makechocolatefair.org

Koostis
Šokolaadimass
300 g tumedat õiglase kaubanduse veganšokolaadi (kasutasin Zotteri šokolaade)
2 tl kookosõli
230 g või kusagil 215 ml kvaliteetset kookospiima
1 tl viskit (soovi korral)
Täidis
tahkemat maapähklivõid (kasutasin isetehtud maapähklivõid, mis oli üsna tahke ja mida sai käte vahel vormida)
soovi korral kanepiseemnevõiet
soovi korral tükeldatud datleid, mandleid ja india pähkleid, või marju (kindlasti sobivad hästi hapukad gojimarjad või näiteks kuivatatud kirsid või muud kuivatatud puuviljad)

Kaunistuseks kookoshelbeid, kanepiseemneid, seesamiseemneid, purustatud mandleid vms meelepärast

Juhised
Aja kookospiim ja kookosõli väikeses kastrulis keema. Tükelda šokolaaditahvlid väikesteks tükkideks ja tõsta suurde supikaussi. Vala keeva kookospiima ja kookosõli segu šokolaadile. Lisa soovi korral törts viskit. Sega hoolega, seni, kuni moodustub ühtlane mass. Lase sellel jahtuda, kata toidukilega ja tõsta külmkappi. Mina hoidsin šokolaadimassi külmkapis üleöö, kuid peaks piisama ka paarist tunnist.

Tõsta kaunistused väikestesse kaussidesse. Vormi käte vahel maapähklivõist ja/või kanepiseemevõist väikesed pallid (umbes 1 cm läbimõõduga või veelgi väiksemad). Võta umbes teelusikatäis šokolaadimassi ja vormi see sõrmede vahel väikese kausi kujuliseks. Pane täidisepall sinna sisse ja vormi šokolaad sellele ümber. Veereta käte vahel ümmarguseks ja veereta seejärel meelepärase kaunistuse sees. Valmista samal meetodil ka ülejäänud šokolaaditrühvlid, kasutades meelepäraseid täidiseid.

Serveeri kohe või säilita külmkapis. Sain sellest kogusest umbes 25 trühvlit.

  • Sandra
    20/11/2015 at 14:42

    Niii ilusad fotod jälle, Kadri!

    • Kadri
      20/11/2015 at 20:52

      Aitäh, Sandra! 🙂