Jäätised/ MAGUSTOIDUD

Kohvijäätis

Kohvijäätis

Kohvijäätis

Kohvijäätis

See jäätis on mu üks viimase aja lemmikutest. See on imelise maitsega ja koosneb vaid kolmest koostisainest!  See on magus, kuid sisaldab vaid puuviljasuhkrut. Selle valmistamiseks ei ole tingimata vaja jäätisemasinat, piisab ka blenderist.

Koostis

  • 15-20 pehmet keskmise suurusega kivideta datlit (olenevalt sellest, kui magusat jäätist soovid, võid datlite kogust vähendada või suurendada) (soovitan datleid enne jäätise valmistamist umbes tund aega leiges vees leotada)
  • 1 purk (400 ml) kvaliteetset kookoskreemi (või lahjema jäätise jaoks kookospiima)
  • ühe topeltespresso jagu külma (kanget) kohvi (u 60 ml) (eelnevalt jahutatud)
  • 100 ml vett

Juhised

Lisa blenderisse datlid, vesi ja kohv, blenderda mõned minutid, kuni segu on ühtlane. Lisa kookoskreem ja blenderda minutijagu, kuni segu on täiesti ühtlane. Kui kasutad jäätisemasinat, vala segu masinasse ja valmista jäätis masina juhiste järgi. Jäätisemasina puudumisel tõsta blenderi kann jäätiseseguga sügavkülma, võta järgmise paari-kolme tunni tagant umbes iga poole tunni tagant sügavkülmast välja ja blenderda jäätist kümmekond sekundit. Paari-kolme tunni möödudes vala segu karpi ja jäta enne serveerimist veel mõneks ajaks sügakülma. Kui blender sügavkülma ei mahu, siis tõsta segu kohe peale valmistamist kaussi või muusse anumasse ning pane sügakülma, segades seda iga poole tunni tagant saumiksriga.

You Might Also Like