Masala tee

Prindi Prindi

Postitas Kadri 03/03/2016 | Märksõnad: , , , ,

Olen leidnud viimase aja külmadesse talveõhtutesse uue soojendava lemmikjoogi – masala tee (masala chai).  Masala tee on aromaatne ja kergelt vürstikas India maitseainetega segatud must tee, mida juuakse enamasti piimaga. Maitseainete kombinatsioone, mida teepuruga segada, on mitmeid. Samuti võib maitseainete koguseid varieerida, vastavalt maitsele. Jagan teiega enda lemmikut.

Masala tee

Masala tee

Masala tee

Masala tee

Koostis (väiksem purgitäis segu)
u 7 spl musta tee puru
1/2 tl jahvatud kardemoni
1 tl terveid kardemoniseemneid
1 tl jahvatatud kaneeli
paar väikest kaneelipulka
u 4-5 tähtaniisi
näpuotsatäis aniisiseemneid
3/4 tl nelki
1/2 tl jahvatatud ingveri pulbrit
1/2 tl koriandriseemneid

200 ml taimset piima (ma olen tavaliselt kasutanud soja- või kaerapiima)

Juhised
Sega kõik teesegu koostisosad, säilita kaanega purgis. Enne kasutamist loksuta purki. Lisa väiksesse potti piim ja 2 tl masala tee segu. Soovi korral lisa maitse järgi suhkrut. Kuumuta madalal tulel ja lase keema. Keeda umbes minutijagu ja seejärel lase umbes minut seista. Kurna läbi sõela. Serveeri kohe.

See kogus on mõeldud kahe väikse või ühe suure teetassi jaoks.

%d bloggers like this: