- Veganmaailm – 100% taimne - https://veganmaailm.com -

Marjajäätis šokolaaditükkidega

Marjajäätis šokolaaditükkidega

Jagan oma viimase aja ühe lemmikjäätise retsepti. Seda jäätist saab teha ka ilma jäätisemasinata, aga siis peab pisut rohkem kannatust varuma 🙂 Jäätises ei ole suhkrut, vaid selle teevad magusaks datlid.

Koostis
800 ml kvalitateetset kookospiima/kreemi või 600 ml sojapiima + 200 ml sojakoort (varieeri piima ja kreemi/koore vahekorda vastavalt sellele, kui rammusat jäätist soovid)
kivideta datleid (kogus oleneb sellest, kuid magusat jäätist soovid, mina kasutan tavaliselt 20-25)(eelnevalt umbes pool tundi kuni tund aega soojas vees leotatud)
näpuotsatäis vaniljet
paar peotäit kakaonibse (sobib ka peeneks tükeldatud tume šokolaad)
paar-kolm peotäit külmutatud või värskeid marju (hästi sobivad näiteks vaarikad, maasikad või mustikad) (jäta umbes pool sellest kogusest alles ja lisa jäätisesegule vahetult enne valmimist)

Juhised
Kurna datlid, lisa kannmikserisse koos piima/koorega, lisa vanilje ja pool kogust marju. Blenderda ühtlaseks seguks. Jahuta segu enne jäätise valmistamist vähemalt poolt tundi külmkapis või sügavkülmas. Vala segu jäätisemasinasse ja valmista masina juhiste järgi jäätis (lisa ülejäänud marjad ja kakaonibsid jäätisele kõige lõpus).

Kui jäätisemasinat pole, siis tõsta jäätis kaussi ja pane kohe sügavkülma. Sega jäätist umbes 5 tunni vältel kusagil iga poole tunni tagant saumiksriga. Peale viimast segamist lisa ülejäänud marjad ja kakaonibsid, sega need lusikaga jäätise sisse laiali.

Soovitan esimese portsu jäätist süüa kohe peale valmimist, siis on see mõnusalt pehme.