Koogid, tordid & pirukad/ MAGUSTOIDUD

Tofu- ja jogurtikook marjadega

Tofu- ja jogurtikook marjadega

Käisin mõned nädalad tagasi külas heal sõbrannal Anniinal, kes oli valmistanud rikkaliku lõunasöögi. Magustoiduks pakkus Anniina vegan kohupiimakooki, mille täidis oli tehtud Bonsoja sidruni-vaniljekreemist. See kook viis keele alla ja ühtlasi meenutas mulle ühte mu ammust lemmikut tofukooki. Mõtlesin, et oleks hea mõte nendest kahest koogist inspireerituna katsetada uut vegan tofu-marjakooki. Jäin tulemusega väga rahule ja jagan retsepti teiega.

Koostis
Põhi
1,5 kruusi nisujahu (osaliselt võib asendada täisteranisujahuga)
1,5 kruusi kaerahelbeid
magustamiseks: u 10 datlit + vajadusel veel datleid või paar spl agaavisiirupit (püreesta datlid eelnevalt saumiksriga või blenderis)
0,5 tl jahvatatud kaneeli
u 5 spl külma vett
150 g tahket margariini või kookosõli (või nende segu)
Täidis
450 g maitsestamata sojajogurtit
450 g maitsestamata kõva tofut
10 datlit + u 3 spl agaavi- või vahtrasiirupit (või selle asemel suurenda datlite kogust)
näpuotsatäis vaniljet
0,5 kruusitäit värskeid või külmutatud marju (kasutasin vaarikaid, mustikaid ja põldmarju)
poole sidruni mahl

Juhised
Valmista põhi, segades kausis kätega kõik koostisosad ühtlaseks taignaks. Suru taigen küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga ümmarguse vormi põhja ja äärtele. Pane 200 kraadisesse ahju u 5 minutiks eelküpsema. Senikaua valmista täidis. Selleks blenderda kõik koostisosad, kuid jäta umbes pooled marjad alles, segades need täidisega kõige lõpus. Vala segu põhjale ja küpseta 190-200 kraadises ahjus seni, kuni kook on tahenenud (umbes 40-45 minutit). See ei pea olema täiesti kõva, kuna hiljem külmikus taheneb see veelgi. Lase jahtuda, serveeri ja säilita ülejäänud kooki külmikus.

You Might Also Like

  • Maris
    06/06/2016 at 13:50

    Aga mis mööt on kruus? Palun dl või g!

    • Kadri
      22/06/2016 at 10:51

      Kusagil 275 ml